r
Nosalty Logó

Húsleves-saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Húsleves-saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Összesen 2361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    1516 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    964 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    6062 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 2361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Elkészítés

A saláta alaphoz

  1. Elkészítjük a majonézt: a tojássárgát habverővel elkeverjük a mustárral, majd folytonos keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk az olajat, és addig keverjük, míg krémszerűvé nem válik. Ízesítjük csipet sóval, borssal, cukorral, pár csepp citromlével.
  2. Összekeverjük a tejföllel, így kész a tartármártás.
  3. Ebbe a mártásba adagoljuk bele a kis darabokra vágott és az esetleges zsírtól, hártyákól, csontoktól megszabadított főtt húst.
  4. Hozzátesszük a felaprózott hagymát.
  5. Majd a feldarabolt zöldségeket forgatjuk bele, és annyi főtt csigatésztát, amennyit elbír még a tartármártás.
  6. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7986
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Ajánló

Az arányok teljesen rugalmasan kezelhetők, nem baj, ha ebből kevesebb, abból meg több, amabból meg semmi se kerül bele a zöldségek közül. Ha valamit nagyon hiányolok, akkor külön főzök hozzá, amit még szeretnék bele. A csigatészta viszont cérnametélttel vagy grízgaluskával nem helyettesíthető!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy szeretjük, ha a húsleves dugig van zöldséggel, meg tésztával. Főzök is bele rendesen, nehogy valaki hiányoljon valamit az ebédnél. Van, hogy a leves elfogy, de megmarad hús is, zöldség is, tészta is. Ilyen alkalmakkor salátát szoktam készíteni mindenki örömére.

Hozzávalók

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...