r
Nosalty Logó

Húskenyér tejszínes gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húskenyér tejszínes gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húskenyérhez

A mártáshoz

Összesen 583 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húskenyérhez

A mártáshoz

Összesen 2327 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húskenyérhez

A mártáshoz

Összesen 135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    557 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1726 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1951 micro
Összesen 583 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5042.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    2097 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6902 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7803 micro
Összesen 2327 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A húskenyérhez

A mártáshoz

Elkészítés

A húskenyérhez

  1. A megtisztított vöröshagymát és a szalonnát vágjuk nagyon apróra. Ezeket és a megpucolt, átnyomott fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a mustárt, 1 db tojást, az apróra csíkozott uborkát, a beáztatott zsemlét adjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk, és jól dolgozzuk össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, ismét jól keverjük össze, és ha szükséges akkor pici tejjel lágyíthatjuk.
  3. A masszát egy tepsiben alakítunk ki egy vekni formát. (én egy őzgerinc sütőbe raktam).
  4. A tejszínes gombamártást is elkészítjük, amíg a húskenyerünk sül. Vágjuk nagyon finomra a hagymát, és az olívaolajban pirítsuk üvegesre. Ezután rakjuk bele a megtisztított és felszeletelt gombát, majd a húslevest. Ha már majdnem kész, szórjuk bele az összeaprított petrezselyemzöldjét is. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Ezután még melegen habarjuk be a főzőtejszínnel.
  6. Közben főzzük ki a tésztánkat. (Én orsó tésztával csináltam, de szerintem bármilyen tészta illik hozzá.)
  7. Ha marad belőle másnapra, nagyon finom hidegen kenyérrel, paprikával, paradicsommal reggelire.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2875
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár héttel ezelőttt a nagy "mit főzzünk ma"? kérdés után jött az ötlet, mikor belenéztem a hűtőbe, és találtam benne pulykacombot.

Hozzávalók

A húskenyérhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...