Húskenyér tejszínes gombamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húskenyérhez
-
125g pulykafelsőcomb180 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
30g csemegeuborka7 kcal
A mártáshoz
-
25g gomba5 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
583
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húskenyérhez
-
500g pulykafelsőcomb720 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
A mártáshoz
-
100g gomba21 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2327
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húskenyérhez
-
28.9g pulykafelsőcomb42 kcal
-
5.8g füstölt szalonna38 kcal
-
3.1g zsemle9 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.6g dijoni mustár0 kcal
-
2.9g zsemlemorzsa11 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.2g petrezselyem2 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
6.9g csemegeuborka2 kcal
A mártáshoz
-
5.8g gomba1 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
11.6g főzőtejszín15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
11.6g alaplé1 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Összesen
135
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1260.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 235.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 557 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1726 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1951 micro
Összesen
583
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 138.4 g
Zsír
-
Összesen 147.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5042.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 812 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1614 mg
-
Nátrium 2097 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 940.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 851 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6902 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7803 micro
Összesen
2327
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
A húskenyérhez
-
1 db tojás
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk kakukkfű
-
só ízlés szerint
A mártáshoz
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
1 csipet só
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A húskenyérhez
- A megtisztított vöröshagymát és a szalonnát vágjuk nagyon apróra. Ezeket és a megpucolt, átnyomott fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a mustárt, 1 db tojást, az apróra csíkozott uborkát, a beáztatott zsemlét adjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk, és jól dolgozzuk össze.
- Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, ismét jól keverjük össze, és ha szükséges akkor pici tejjel lágyíthatjuk.
- A masszát egy tepsiben alakítunk ki egy vekni formát. (én egy őzgerinc sütőbe raktam).
- A tejszínes gombamártást is elkészítjük, amíg a húskenyerünk sül. Vágjuk nagyon finomra a hagymát, és az olívaolajban pirítsuk üvegesre. Ezután rakjuk bele a megtisztított és felszeletelt gombát, majd a húslevest. Ha már majdnem kész, szórjuk bele az összeaprított petrezselyemzöldjét is. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
- Ezután még melegen habarjuk be a főzőtejszínnel.
- Közben főzzük ki a tésztánkat. (Én orsó tésztával csináltam, de szerintem bármilyen tészta illik hozzá.)
- Ha marad belőle másnapra, nagyon finom hidegen kenyérrel, paprikával, paradicsommal reggelire.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2880
- Feltöltés dátuma: 2011. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pár héttel ezelőttt a nagy "mit főzzünk ma"? kérdés után jött az ötlet, mikor belenéztem a hűtőbe, és találtam benne pulykacombot.