Húsgombóc leves N. Olgitól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
107g csirkeszárny127 kcal
-
375g víz0 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g só0 kcal
A húsgombóchoz
-
88g darált sertéshús159 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
5g búzadara18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6g víz0 kcal
A levesbetéthez
-
13g tészta46 kcal
Összesen
528
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
428g csirkeszárny507 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
A húsgombóchoz
-
350g darált sertéshús637 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
20g búzadara72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g víz0 kcal
A levesbetéthez
-
50g tészta186 kcal
Összesen
2111
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
14.4g csirkeszárny17 kcal
-
50.4g víz0 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
5.4g zeller2 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
0g só0 kcal
A húsgombóchoz
-
11.7g darált sertéshús21 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0.7g búzadara2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.8g víz0 kcal
A levesbetéthez
-
1.7g tészta6 kcal
Összesen
70
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1183.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 597 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 591.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2950 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
528
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 139.9 g
Zsír
-
Összesen 120.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4733.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1595 mg
-
Nátrium 2387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 2365.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1308 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 644 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11799 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 626 micro
Összesen
2111
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1.5 l víz
-
2 db sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
A húsgombóchoz
-
35 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
1 kis fej vöröshagyma
-
5 ek napraforgó olaj
-
4 teáskanál búzadara
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
25 ml víz
A levesbetéthez
Elkészítés
A leveshez
- A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd a darált húshoz adjuk a többi hozzávalóval, és alaposan összegyúrjuk. A kész masszát hagyjuk kb. fél óráig pihenni, hogy a gríz duzzadjon kicsit.
- Eztán jöhet a gombócka gyártás, akár rögtön bele a levesbe. (Én raktam el a fagyasztóba is. Egy tálcára sütőpapírt tettem, és arra raktam a gombócokat, betoltam a fagyasztóba, s ha megfagyott, akkor lehet egy zacskóba összeterelni őket.)
- A csirke alkatrészeket feltesszük a vízben főni. Mikor felforrt, lehabozzuk.
- Közben megpucoljuk s kockázzuk a zöldségeket, forrás után a levesbe tesszük az egészben hagyott hagymával és a fokhagymával, ízesítjük sóval, borssal, beledobjuk a leveskockát is.
- Mikor megfőtt a hús meg a zöldség (kb. 45 perc), akkor beletesszük a húsgombócot, 6-8 perc múlva pedig a tésztát (az én általam készített húsgombinak 12 perc kell a fővésre). Készre főzzük, tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 15744
- Feltöltés dátuma: 2012. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Télen jólesik a húsleves, pláne ha gyorsan elkészül. A húsgombócot pedig mi magunk is elkészíthetjük. Ez a mennyiség sok egy levesbe, így én szoktam berakni a fagyasztóba, és bármikor elővehetem, ha kell.