Húsgombóc finommártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Húsgombóc
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Mártás
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
10g póréhagyma3 kcal
-
1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
677
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Húsgombóc
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
400g darált marhahús568 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Mártás
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
5 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
4g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2705
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Húsgombóc
-
24.7g darált sertéshús45 kcal
-
24.7g darált marhahús35 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
6.2g zsemlemorzsa24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
Mártás
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
5.6g fehérrépa4 kcal
-
2.5g póréhagyma1 kcal
-
2.5g halványító zeller0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
12.4g főzőtejszín16 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
Összesen
167
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1702.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 794 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 262.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1554 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
677
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 203.7 g
Zsír
-
Összesen 150.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6810.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 2389 mg
-
Nátrium 3175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1051.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 986 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 981 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6216 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1110 micro
Összesen
2705
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Húsgombóc
-
40 dkg darált sertéshús
-
40 dkg darált marhahús
-
2 db tojás
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Mártás
-
3 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál só
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
Húsgombóc
- A hozzávalókat tálba téve jól kidolgozzuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk, amit tálcára rakunk, és egy fél órára betesszük a hűtőbe. (közben hozzáláthatunk a mártáshoz)
- Nagy serpenyőben pár kanál olajat forrósítunk, és betesszük a húsgolyókat (egyszerre kb. 10-12 db-ot), oldalanként 2-3 percig pirítjuk. Tálba szedjük.
Mártás
- A serpenyőbe, melyben a gombócokat elősütöttük teszünk még pár kanál olajat. Felforrósítjuk, és beletesszük a felszeletelt zöldségeket, kicsit kevergetjük, sózzuk, majd öntünk hozzá 1 dl vizet, felforraljuk, lefedjük, és takarékon pároljuk 6-7 percig.
- Hozzáadjuk az elősütött húsgombócokat, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy félig ellepje őket. Forrásig hevítjük, majd lefedjük, és újabb 6-7 percig főzzük, közben néha átkevergetjük.
- Egy tálba kiszedjük a gombócokat.
- A tejszínt kikeverjük 1 evőkanál liszttel, majd hozzáöntjük a mártáshoz, és állandóan kevergetve besűrítjük. Ez 2-3 perc.
- Ízlés szerint beletehetjük a húsgombócokat a mártásba, de külön is tálalhatjuk mártásos tálban.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3645
- Feltöltés dátuma: 2016. május 04.
Ajánló
Rizzsel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Jolán
84 recept
Készítettem már hasonló húsgombócot, és nagyon ízlett a családnak. Le kellett volna írnom....nem tettem....most újra kellett gondolnom. Persze az alap a svéd húsgolyó volt, de én szeretem "újra gondolni" az ételeket, kicsit hozzátenni magam, így most a képen szereplő adag elfogyasztása után, még friss emlékekkel, leírtam ezt a receptet. Szerintem nagyon finom kis étek. :-) Egy jó kis tipp a húsgombócok, fasírtok bekeveréséhez, akinek van konyhai robotgépe: Az összes hozzávalót a keverőtálba tesszük, és a tészta dagasztó szárral jól összekeverjük. Hozzá sem kell nyúlni. :-)