r
Nosalty Logó

Húsgolyók házi zöldcurry-szószban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Húsgolyók házi zöldcurry-szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A curry pasztához

A húsgolyóhoz

A mártáshoz

Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A curry pasztához

A húsgolyóhoz

A mártáshoz

Összesen 1442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A curry pasztához

A húsgolyóhoz

A mártáshoz

Összesen 113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5922.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    3892 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    727 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1849 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 1442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A curry pasztához

A húsgolyóhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A curry pasztához

  1. Tegyük késes betűt robotgépbe a chilit, a feldarabolt citromfüvet, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket, a korianderzöldet végül peedig a halszószt és a cukrot, majd az egészet pürésítsük. Ha elkészült tegyük félre.

A húsgolyóhoz

  1. A húsgolyóhoz reszeljük a gyömbért és a fokhagymát a darált húsba, majd adjuk hozzá a finomra vágott újahgymát is.
  2. Fűszerezzük fekete borssal, adjuk hozzá a tojást és a halszóstz, majd annyi panko morzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  3. Gömbölyítsünk belőle diónyi nagyságú húsgolyókat.

A mártáshoz

  1. Az olajat hevítsük fel egy nagyobb serpenyőben és süssük meg rajta a húsgolyókat.
  2. Ha elkészültek, szedjük ki a serpenyőből, majd adjunk hozzá három evőkanállal a currypasztából és öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével.
  3. Forraljuk össze, tegyük vissza a húsgolyókat és főzzük jó sűrűre, közben a húsgolyók is jól átsülnek.
  4. Párolt rizzsel és pirított zöldségekkel tálaljuk
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8416
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A curry paszta az egyik legjobb találmány, mivel könnyen és gyorsan lehet vele bármilyen ázsiai fogást ízesíteni. Nyugodtan beszerezhtjük készen is, de még finomabb, ha mi magunk dobjuk össze, pláne hogy csak az összes hozzávalót robotgépbe pakoljuk, pürésítjük és kész is. Hűtőben egy hétig vígan elvan, de kiporciózva a fagyasztóba pakolva akár három hónapig is eláll!

Hozzávalók

A curry pasztához

A húsgolyóhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...