r
Nosalty Logó

Hülyére zabálom magam - süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Hülyére zabálom magam - süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    523.2 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2670 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 6963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 461 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszttel keverjük el a sütőport.
  2. A maradék hozzávalókkal kézzel dolgozzuk össze, hogy jól nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjunk,majd tegyük hűtőbe egy órára.
  3. Egy óra elteltével nyújtsuk 1/2 cm vastagra, tepsi alakúra és méretűre, majd a megadott méretű tepsiben az előmelegített sütőben süssük ki. Ügyeljünk, hogy ne süssük túl, épp hogy színt kell kapnia, de inkább legyen sápadt, semmiképp se aranybarna. A tésztát hagyjuk a tepsiben.
  4. A krémhez először főzzünk pudingot a pudingporból, majd ha kész, még forrón keverjük bele a vajat, a kókuszzsírt (ha van)olvadásig és a végén az Amaretto-t. Ezt simítsuk fél centi vastagon a tésztára.
  5. A diós réteghez a vízzel elkevert cukrot karamellizáljuk, annyira, hogy épp világosbarna legyen, nem tovább, majd vegyük le a tűzről, és még melegen keverjük el benne a vajat. Ezután keverjük bele a tört magvakat, és még melegen, oszlassuk el a süti tetején.
  6. A csokit olvasszuk fel, és csurgassuk rá vékony csíkokban össze-vissza.
  7. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy minden réteg szilárdra kihűljön. Utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 1330
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 154539
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 05.

Ajánló

A kókuszkrém egy sűrű, vaj keménységű fehér massza, amit a friss kókuszból nyernek. Amennyire tudom, a Culinarisban kapható, de ki is lehet hagyni a sütiből. Ettől csak egy enyhén kókuszos ízt kap, de enélkül is nagyon finom. Kókuszreszelékkel nem helyettesíthető. Esetleg meg lehet próbálni a pudingot kókusztejjel felfőzni, ha mindenképp így akarjuk kipróbálni. Én készítem néha enélkül is. Ugyanolyan finom.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény neve eredetileg "Fress´ mich dumm - kuchen" - ami hiteles, bár kevésbé irodalmi fordításban annyit tesz pontosan: "Hülyére zabálom magam - süti". Ès ezt persze nem mertem kiírni.  A köz nyomásának engedve, a szavazatok számlálása és mérlegelése után az eredeti fordítás mellett döntöttem. Ami igaz, nomen est omen  - a név intő jel.  Fogyasztása csak haladóknak, erős idegzetűeknek és megfelelő önmérsékletet gyakorlóknak ajánlott! Bár igazából csak azért sütöttem meg, mert tetszett a neve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...