r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta Katharosz konyhájából

Katharosz
Hortobágyi palacsinta Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

909
Kalória
43.1g
Fehérje
45.4g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
283g
Víz
315g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

Összesen 3640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A szószhoz

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5573.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    2128 micro
  • β-crypt
    264 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2498 micro
Összesen 3640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    169 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon kissé megsózva, kevergetve megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot /hámozott/, közben persze visszatesszük a tűzre, átforgatjuk.
  2. Beletesszük a lebőrözött kettévágott, sózott csirkecombokat. Fűszerezzük, só, bors, paprikakrém, ételízesítő,zúzott fokhagyma, kicsit átforgatjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük alatta, és lefedve puhára főzzük.
  3. A kész combokat kicsontozzuk és ledaráljuk. Majd kevés pörköltszafttal plusz a sűrűjével, 1-2 ek mustárral, kb. 2 ek tejföllel ízesítjük, hogy ne legyen túl száraz, de vigyázzunk, nehogy nagyon lágy legyen.
  4. Megtöltjük a sóspalacsintákat, ezután elkészítjük a mártást.
  5. A maradék szafthoz szükség szerint vizet adunk, és jól kiforraljuk, közben a tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük. A pörköltszaftot a tűzről lehúzzuk, és a tejfölös masszával simára keverjük, kevergetve besűrítjük, ha nem lenne elég sűrű, kevés étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverünk, és hozzáadjuk. Citromlével és sóval ízesítjük.
  6. Tálalásnál a mártással bevonjuk, és ízlés szerint tejfölt kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

"Retro" kedvenc!!

További receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Hering András

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...