Hortobágyi húsgombócok
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
Gombóc
-
250g burgonya144 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g disznózsír8 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
75g sertéshús125 kcal
Sertéspörkölt
-
250g sertéscomb455 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
Tálaláshoz
-
25g tejföl50 kcal
Összesen
1215
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
Gombóc
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
8g búzadara29 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
300g sertéshús498 kcal
Sertéspörkölt
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Tálaláshoz
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
4861
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
Gombóc
-
30.9g burgonya18 kcal
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
0.1g disznózsír1 kcal
-
0.2g búzadara1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.2g tejföl12 kcal
-
9.3g sertéshús15 kcal
Sertéspörkölt
-
30.9g sertéscomb56 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
3.1g tv-paprika1 kcal
-
3.1g paradicsom1 kcal
Tálaláshoz
-
3.1g tejföl6 kcal
Összesen
150
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.1 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2799.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 968 mg
-
Nátrium 1419 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 498.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
1215
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 324.2 g
Zsír
-
Összesen 213.2 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1003 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11198.1 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 393 mg
-
Kálcium 630 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 573 mg
-
Foszfor 3871 mg
-
Nátrium 5678 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1994.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 1067 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 703 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 540 micro
Összesen
4861
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Gombóc
-
30 dkg finomliszt
-
1 csapott ek búzadara
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 dl tejföl
Sertéspörkölt
-
1 kg sertéscomb
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet majoranna
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
Tálaláshoz
-
1 dl tejföl
Elkészítés
Gombóc
- A pörköltről leöntjük a levét. A tejfölt a liszttel összekeverjük, és behabarjuk vele a pörkölt levét. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel pürésítjük, ízesítjük még egy kis őrölt borssal, sóval.
- A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, és egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe tegyünk 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst, és gombócokká formázzuk. A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Amint megfőttek, vízzel leöblítjük, és a tejfölös pörköltlébe szedjük, és az egészet összemelegítjük.
- Melegen tányérra szedve, tejföllel leöntve tálaljuk.
Sertéspörkölt
- A combot kockákra vágjuk.
- Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, olajon üvegesre pároljuk, rászórtjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük és a húst beletesszük, fűszerekkel ízesítjük.
- A többi hozzávalókkal együtt készre főzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 20934
- Feltöltés dátuma: 2014. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
VnéEdit
295 recept
Maradék pörköltből kreáltam, nagyon finom lett. Ajánlom elkészítésre.