r
Nosalty Logó

Hófehérke és a herceg torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hófehérke és a herceg torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

525
Kalória
16g
Fehérje
59.7g
Szénhidrátok
23.5g
Zsír
80g
Víz
307.6g
Koleszterin
1.2g
Rost
33.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9498 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    2772 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    3547 mg
  • Nátrium
    2863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    479.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2216 micro
Összesen 3151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Két sablont készítünk kartonpapírra: egyet egyben hagyunk, a másikat nagyobb egységekre, színek szerint szétvágjuk.
  2. Először sütőpapírra elkészítjük a marcipánképet. Ehhez a fehér marcipánmasszát megszínezzük, majd színenként kinyújtjuk, és a szétdarabolt sablon segítségével kivágjuk.
  3. A kivágott részeket pedig egy sütőpapírral leborított tálcán összerakjuk képpé, az illesztéseknél vizes kézzel összesimítjuk. Az arcokat olvasztott tortabevonóba mártott tűvel rajzoljuk meg.
  4. A piskótát a szokásos módon megsütjük.
  5. A vaníliapudingot a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, a vaníliarúd belsejét is belekaparjuk az intenzívebb ízért.
  6. A habtejszínt kevés cukorral és a habfixálóval felverjük.
  7. A fehércsokit lereszeljük.
  8. A kihűlt vaníliapudingba óvatosan beleforgatjuk a lereszelt csoki 2/3-át, illetve a felvert tejszínből annyit, hogy krémes állagú legyen a töltelék (nagyjából a tejszín felét).
  9. A piskótára ráhelyezzük az előre elkészített sablont, és recés késsel óvatosan körbevágjuk. Utána a tortát is három lapra vágjuk. Ezt türelmesen és óvatosan kell csinálni, főleg bonyolultabb körvonal esetén.
  10. A tortalapokat betöltjüK a krémmel, a maradék krémet a tetejére kenjük, a tejszínhab végét pedig az oldalára.
  11. Nagyon óvatosan a torta tetejére helyezzük a marcipánképet.
  12. A torta oldalát betapasztjuk a maradék reszelt csokival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 240 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Tepsi mérete: 30*20*4

Hófehérke-mániás barátnőm 20. születésnapjára készítettem el életem első tortáját. Nagy sikere volt, maga a torta finom krémes lett, aminek barátnőm és édesanyja örültek jobban, a marcipánképnek és a 20 darab saját készítésű cukorrózsának pedig a húgai.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

A család tortája

Ezt a különleges tortát a sokszínűség ihlette. Tele van különféle gyümölcsökkel, különböző ízekkel, és ami a legfontosabb, egy nagy adag szeretettel!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!