Hófehérke és a herceg torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
6 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
13 kcal
-
29 kcal
-
83g tej47 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
A díszítéshez
-
17g marcipán77 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g tortabevonó2 kcal
Összesen
525
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
495g tojás623 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
15g fehér csokoládé81 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A díszítéshez
-
100g marcipán462 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2g tortabevonó11 kcal
Összesen
3151
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
30.4g tojás38 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
1.5g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
12.3g habtejszín36 kcal
-
0.9g fehér csokoládé5 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
30.7g tej17 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
A díszítéshez
-
6.1g marcipán28 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.1g tortabevonó1 kcal
Összesen
193
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1583 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 477 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
525
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.1 g
Zsír
-
Összesen 141 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1846 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9498 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 2772 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 3547 mg
-
Nátrium 2863 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 358.5 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 479.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1256 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 1332 mg
-
Retinol - A vitamin: 1246 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2216 micro
Összesen
3151
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
9 db tojás
-
9 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
9 evőkanál finomliszt
-
2 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
15 g fehér csokoládé
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
1 csomag habfixáló
A díszítéshez
-
10 dkg marcipán
-
2 g tortabevonó
Elkészítés
A piskótához
- Két sablont készítünk kartonpapírra: egyet egyben hagyunk, a másikat nagyobb egységekre, színek szerint szétvágjuk.
- Először sütőpapírra elkészítjük a marcipánképet. Ehhez a fehér marcipánmasszát megszínezzük, majd színenként kinyújtjuk, és a szétdarabolt sablon segítségével kivágjuk.
- A kivágott részeket pedig egy sütőpapírral leborított tálcán összerakjuk képpé, az illesztéseknél vizes kézzel összesimítjuk. Az arcokat olvasztott tortabevonóba mártott tűvel rajzoljuk meg.
- A piskótát a szokásos módon megsütjük.
- A vaníliapudingot a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, a vaníliarúd belsejét is belekaparjuk az intenzívebb ízért.
- A habtejszínt kevés cukorral és a habfixálóval felverjük.
- A fehércsokit lereszeljük.
- A kihűlt vaníliapudingba óvatosan beleforgatjuk a lereszelt csoki 2/3-át, illetve a felvert tejszínből annyit, hogy krémes állagú legyen a töltelék (nagyjából a tejszín felét).
- A piskótára ráhelyezzük az előre elkészített sablont, és recés késsel óvatosan körbevágjuk. Utána a tortát is három lapra vágjuk. Ezt türelmesen és óvatosan kell csinálni, főleg bonyolultabb körvonal esetén.
- A tortalapokat betöltjüK a krémmel, a maradék krémet a tetejére kenjük, a tejszínhab végét pedig az oldalára.
- Nagyon óvatosan a torta tetejére helyezzük a marcipánképet.
- A torta oldalát betapasztjuk a maradék reszelt csokival.
- Tepsi mérete: 30*20*4
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17763
- Feltöltés dátuma: 2010. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Hófehérke-mániás barátnőm 20. születésnapjára készítettem el életem első tortáját. Nagy sikere volt, maga a torta finom krémes lett, aminek barátnőm és édesanyja örültek jobban, a marcipánképnek és a 20 darab saját készítésű cukorrózsának pedig a húgai.