r
Nosalty Logó

Hideg fasírtgolyó tál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Almási Zsófia
Hideg fasírtgolyó tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9480.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    1611 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    4172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    1744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    972 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3437 micro
Összesen 2648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fasírtgolyó hozzávalóit (darált hús, tojás, vöröshagyma lereszelve,2 gerezd fokhagyma áttörve,2 szelet vizes kenyér, só, bors) összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk belőle, és sütés előtt meghempergetjük őket zsemlemorzsában.
  2. Amíg a fasírtgolyók sülnek, megfőzzük a tojásokat, feltörjük, kettévágjuk, sárgájukat kikapargatjuk, és összekeverjük a majonézzel, mustárral, pici piros arannyal, sóval, borssal, és ha van, újhagymának a zöld szárával, és ezt a krémet visszatöltjük a tojásokba.
  3. Feldíszítjük a tányért: salátát leveleire szedve megmossuk, elhelyezzük a tányéron, körberakjuk uborkával, retekkel, és ráhelyezzük a töltött tojásokat.
  4. A tojások tetejére rátesszük a fasírtgolyókat, azok tetejére vágunk feta sajtot, és az egészet fogpiszkálóval rögzítjük. Tovább díszítjük a tálat csemege uborkával, és végül megszórjuk az egészet lenmaggal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8567
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg fasírtgolyó tál
Almási Zsófia 16 recept

Szilveszterre gondolkodtam, hogy milyen hidegtálat is kéne csinálni, és hát ez lett belőle. :) Nagy sikere volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...