A legomlósabb sült hekk kovászos uborkás remuládmártással
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 58% Zsír
A sült hekkhez
-
450g heck405 kcal
-
14g só0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g kukoricaliszt272 kcal
-
25g fűszerpaprika71 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
A kovászos uborkás remulád-mártáshoz
-
63g majonéz334 kcal
-
20g kovászos uborka3 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
5 kcal
-
3 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 58% Zsír
A sült hekkhez
-
900g heck810 kcal
-
28g só0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g kukoricaliszt545 kcal
-
50g fűszerpaprika141 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
1700g napraforgó olaj15028 kcal
A kovászos uborkás remulád-mártáshoz
-
125g majonéz669 kcal
-
40g kovászos uborka6 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
15g dijoni mustár9 kcal
-
6 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 58% Zsír
A sült hekkhez
-
24.1g heck22 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
13.4g tej7 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
15 kcal
-
1.3g fűszerpaprika4 kcal
-
2.3g citrom0 kcal
-
45.4g napraforgó olaj402 kcal
A kovászos uborkás remulád-mártáshoz
-
3.3g majonéz18 kcal
-
1.1g kovászos uborka0 kcal
-
0.2g kapribogyó0 kcal
-
2.5g újhagyma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.5g tejföl1 kcal
-
0.4g dijoni mustár0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 58% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 102.2 g
Zsír
-
Összesen 906.9 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 396 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 315 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8860.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 719 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1294 mg
-
Nátrium 6440 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 463 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 806 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 358 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 7013 micro
-
β-crypt 1622 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5289 micro
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 58% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 204.5 g
Zsír
-
Összesen 1813.8 g
-
Telített zsírsav 240 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 792 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 630 g
-
Koleszterin 615 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17721.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 1437 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 2588 mg
-
Nátrium 12880 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 925.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1611 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 717 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 513 micro
-
K vitamin: 274 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 643 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 314 micro
-
β-karotin 14026 micro
-
β-crypt 3244 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10579 micro
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 58% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Hozzávalók
A sült hekkhez
-
4 tk só
-
0.5 l tej
-
1 gerezd fokhagyma
-
150 g kukoricaliszt
-
50 g fűszerpaprika
-
0.5 db citrom
A kovászos uborkás remulád-mártáshoz
-
12.5 dkg majonéz
-
1 közepes db kovászos uborka
-
1 tk petrezselyem
-
0.5 ek fűszerpaprika
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A sült hekkhez
- A haltörzseket alaposan mossuk át, tisztítsuk meg. Ha gyorsfogyasztott hekkel dolgozunk, figyeljünk rá, hogy ne a konyhapulton vagy a mikróban olvasszuk ki, mert ez nem tesz jót a halnak. Helyette hagyjuk a hűtőszekrényben kiengedni. A legomlósabb élményért én a haltörzseket 1,5 centiméterenként beirdalom, sózom, borsozom, nyomok rá fokhagymát, csepegtetek rá citromot, öntök rá tejet, és éjszakára beteszem a hűtőbe.
- Másnap (vagy akár csak 1-2 óra elteltével) konyhai papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet, így a paprikás lisztbunda tökéletesen rátapad majd, és nem fog felázni.
- Forgassuk paprikás kukoricalisztbe, és bő, forró(!!!) olajban süssük aranybarnára (maximum 8-10 perc alatt). A kukoricaliszt azért különösen jó választás finomliszt helyett, mert ettől lesz a bundája extra ropogós, a húsa pedig lágy és omlós. Ráadásul így a bunda gluténmentes is.
- Forrón tálalva a legtökéletesebb kísérője lehet a remuládmártás, a kovászos uborka, pár cikkely citrom, friss fehér kenyér vagy a fűszeres sült krumpli.
A kovászos uborkás remulád-mártáshoz
- Az alapanyagokat vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük mindet egy konyhai késes aprítóba vagy robotgépbe. Pár másodperc alatt dolgozzuk össze őket krémes állagúra. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, facsarjunk hozzá plusz citromlevet.
- Ha robotgép nélkül készítenénk, akkor a zöldhagymát (vagy snidlinget), a fokhagymát, a kovászos uborkát, a kapribogyót és a petrezselymet vágjuk nagyon apróra. A majonézt keverjük össze a mustárral, pici tejföllel, citromlével és a fűszerekkel, majd a végén forgassuk bele az imént finomra vágott zöldségeket.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 16049
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A legtöbb magyarnak a karácsony halászlé és rántott ponty nélkül elképzelhetetlen, a nyári balatoni nyaralás vagy strandolás pedig sült hekk nélkül. Ugyan a balatoni hekk, mint halfajta és fogalom valójában sosem létezett, mégis mi, magyarok mindent megadunk nyaranként, hogy a Balatonnál vagy a budapesti Római-parton fogyasszuk el ezt a szinte szálka nélküli, húsban gazdag sült halat. A jó hír pedig az, hogy otthon is könnyen elkészíthető ez az olajban sistergő, nyári slágerétel, sőt, pár apró trükkel is segítek, hogy a legomlósabb, legropogósabb hekket süsd meg otthon. És hát az sem titok, hogy ebben a receptben a kovászos uborkás remuládmártás fogja feltenni az i-re a pontot, ami annyira tökéletesen passzol a halhoz, hogy alig tudod majd abbahagyni a tunkolást.