r
Nosalty Logó

Házi ketchup – sült paradicsommal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Házi ketchup – sült paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A ketchuphoz

Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A ketchuphoz

Összesen 1012 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A ketchuphoz

Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6068 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3056.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2059.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1768 micro
  • β-karotin
    8756 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    72818 micro
  • Lut-zea
    2889 micro
Összesen 1012 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3131 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

A ketchuphoz

Elkészítés

A ketchuphoz

  1. A paradicsomokat mossuk, tisztítjuk, felezzük, ha nagyok negyedeljük. A lilahagymát, salottát negyedeljük. A sütőt pedig 180 fokra melegítjük.
  2. Egy részükből, 2-3 darabból gyümölcscentrifugával levet készítünk, vagy turmixoljuk, és átszűrjük (e helyett használhatunk passzírozott paradicsomot is, amiben nincs semmilyen színezék és tartósító).
  3. A többi paradicsomfelet egy tálban olívaolajjal, sóval, borssal, friss rozmaringgal, esetleg kakukkfűvel összeforgatjuk, majd vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára tesszük. Mézzel, vagy vegán opcióként agavesziruppal, és balzsamecettel locsoljuk. Így mehetnek a sütőbe kb. 35-40 percre pirulni.
  4. Közben a passzírozott paradicsomot fűszerekkel és balzsamecettel, barnacukorral vagy agave sziruppal, opcionálisan csilipehellyel összeforraljuk, a friss fűszereket a többi paradicsom sütési ideje alatt benne hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Amikor megpirult a paradicsom, és belső lé már elpárolgott belőle a sütőben, kivesszük a tálcát, a héjat könnyű lesz lehúzni, majd a gyümölcshúst a lábasba dobjuk a fűszeres paradicsomlé mellé, majd összeturmixoljuk vele.
  6. Egy rottyantás a tűzön, és tölcsérrel mehet üvegekbe a ketchup.
  7. Rögtön fejjel lefelé forgatjuk az üveget úgy negyedórára, húsz percre, majd visszaforgatva kihűtjük.
  8. Azonnal is használhatjuk, különben hűtőben tároljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 899
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 24.

Ajánló

Nyár végén érdemes a legédesebb, legszebb és legolcsóbb paradicsomokból ketchupot készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi ketchup egy órán belül, melyben garantáltan nem lesz se tartósítószer, se színezék, fenomenális ízét pedig a sült paradicsomok biztosítják.

Hozzávalók

A ketchuphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...