Házi ketchup – sült paradicsommal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A ketchuphoz
-
125g paradicsom23 kcal
-
21g koktélparadicsom4 kcal
-
14g lilahagyma5 kcal
-
3 kcal
-
4 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
4g méz13 kcal
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A ketchuphoz
-
1500g paradicsom270 kcal
-
250g koktélparadicsom45 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
48 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g balzsamecet18 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
50g méz152 kcal
Összesen
1012
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A ketchuphoz
-
64.5g paradicsom12 kcal
-
10.7g koktélparadicsom2 kcal
-
7.3g lilahagyma3 kcal
-
2.4g salottahagyma2 kcal
-
2 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
-
0.9g barna cukor3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
2.1g méz7 kcal
Összesen
45
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 171.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 730 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6068 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3056.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1840 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.1 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 2059.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 275 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1768 micro
-
β-karotin 8756 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 72818 micro
-
Lut-zea 2889 micro
Összesen
1012
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3131 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
A ketchuphoz
-
25 dkg koktélparadicsom
-
1 nagy fej lilahagyma
-
2 közepes db salottahagyma
-
2 szál rozmaring
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
4 ek balzsamecet
-
1 ízlés szerint szerecsendió
-
1 csipet fahéj
-
1 ízlés szerint őrölt fűszerkömény
-
1 csipet chilipehely
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
A ketchuphoz
- A paradicsomokat mossuk, tisztítjuk, felezzük, ha nagyok negyedeljük. A lilahagymát, salottát negyedeljük. A sütőt pedig 180 fokra melegítjük.
- Egy részükből, 2-3 darabból gyümölcscentrifugával levet készítünk, vagy turmixoljuk, és átszűrjük (e helyett használhatunk passzírozott paradicsomot is, amiben nincs semmilyen színezék és tartósító).
- A többi paradicsomfelet egy tálban olívaolajjal, sóval, borssal, friss rozmaringgal, esetleg kakukkfűvel összeforgatjuk, majd vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára tesszük. Mézzel, vagy vegán opcióként agavesziruppal, és balzsamecettel locsoljuk. Így mehetnek a sütőbe kb. 35-40 percre pirulni.
- Közben a passzírozott paradicsomot fűszerekkel és balzsamecettel, barnacukorral vagy agave sziruppal, opcionálisan csilipehellyel összeforraljuk, a friss fűszereket a többi paradicsom sütési ideje alatt benne hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
- Amikor megpirult a paradicsom, és belső lé már elpárolgott belőle a sütőben, kivesszük a tálcát, a héjat könnyű lesz lehúzni, majd a gyümölcshúst a lábasba dobjuk a fűszeres paradicsomlé mellé, majd összeturmixoljuk vele.
- Egy rottyantás a tűzön, és tölcsérrel mehet üvegekbe a ketchup.
- Rögtön fejjel lefelé forgatjuk az üveget úgy negyedórára, húsz percre, majd visszaforgatva kihűtjük.
- Azonnal is használhatjuk, különben hűtőben tároljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 899
- Feltöltés dátuma: 2024. július 24.
Ajánló
Nyár végén érdemes a legédesebb, legszebb és legolcsóbb paradicsomokból ketchupot készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Házi ketchup egy órán belül, melyben garantáltan nem lesz se tartósítószer, se színezék, fenomenális ízét pedig a sült paradicsomok biztosítják.