r
Nosalty Logó

Házi francia krémes SweetSzenilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Házi francia krémes SweetSzenilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 8125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    164.2 g

Zsír

  • Összesen
    428.4 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6383.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    3082 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    883.3 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 8125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Nagyon fontos, hogy ezzel kezdjünk. Kitekerjük a tésztalapokat, és 10 percet hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy túlzottan ne púposodjon fel. 2 lapot egyben, a harmadikat pedig felkockázva sütjük meg világos színűre. Mire mind kisül, az elsőt egy 6 cm magas keretbe fogatjuk, vagy egy tésztalap méreteinek megfelelő magas falú tepsibe.(Ha nincs ilyen, javaslom azt a leveles tésztát, amit tömbben árulnak, és méretre kell nyújtani). Ha ez kész, hozzáfoghatunk a krémhez.
  2. 1 liter tejet felteszünk forralni, ebbe megy 3 csomag vaníliás cukor. Mialatt fő, elkészítjük a sűrítő krémet. 200 ml hideg tejben elkeverünk 4 tojássárgáját, csipet sót, 60 g lisztet, 100 g keményítőt. Alaposan, csomómentesen simára keverjük. A forró tejből merünk hozzá a hőkiegyenlítés miatt, majd hozzáöntjük folyamatos keverés közben, és sűrű krémet főzünk. Itt fontos megjegyezni, hogy a krém és a felvert tojásfehérje pont egyszerre legyen kész. Ha nincs segítségünk, egy tálas konyhai robotgép jól jön, de ha egyedül dolgozunk, fedjük be a krémet, hogy forró maradjon, mivel a forró krémben fog megfőni a tojásfehérje!
  3. A tojásfehérjéket elkezdjük habosítani, majd lassan hozzászórjuk a kristálycukrot, és kemény habot verünk belőle.
  4. Ha kész, kis mennyiségű habbal lazítjuk gyors mozdulatokkal a főtt krémet, majd hozzátesszük a többi habot is. Én ehhez egy nagyobb tálat választottam, mert ebben eredményesebb, valamint egy erős habverőt. A fakanál nem jó erre. Én kiveszem a robotgépem nagy habverőjét, és azzal dolgozom össze. Vigyázzunk, hogy bár gyorsan dolgozzunk vele, mégse törjük össze a habot. Kis rutin kell hozzá. Akkor jó, ha már egynemű, fényes és kissé nyúlós a krém. Ne keverjük túl, mert összeesik.
  5. A kész krémnek kicsivel több mint a felét az előkészített kisült tésztalapra simítjuk. Óvatosan a keretbe illesztjük a másik tésztalapot, majd jöhet a krém többi része. Elsimítjuk, és hagyjuk hűlni hűvös helyen.
  6. Eközben a tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral felverjük, és ha majdnem kész, beleszórjuk folytonos keverés közben a zselatinfixet. Rásimítjuk egyenletesen a kihűlt krém tetejére.
  7. Egy tálban összetördeljük az egy tábla tejcsokit, és mikróban felmelegítjük. 1 evőkanál olajjal simára keverjük, és egy ecset segítségével bevonjuk a kisült tésztakockákat, és sorban a tejszínhabra rendezzük, kicsit lenyomkodva. Célszerű az alját kenni, mert az egyenletesebb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11085
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi francia krémes SweetSzenilla konyhájából
SweetSzenilla 57 recept

Mennyei finom házi krémes. Könnyű és hamar kész van. Mivel ez nem egy vizes-tömény zselatinos krém, ezért szükséges középre is egy lap a stabilitás miatt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...