Házi francia krémes SweetSzenilla konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
69g leveles tészta255 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
32 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
8g tejcsokoládé45 kcal
-
6 kcal
Összesen
678
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
825g leveles tészta3061 kcal
-
1200g tej672 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
71 kcal
Összesen
8125
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
23.3g leveles tészta86 kcal
-
33.9g tej19 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
2.8g étkezési keményítő11 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
9g tojásfehérje5 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
14.1g habtejszín41 kcal
-
0.6g zselatinfix1 kcal
-
2.8g tejcsokoládé15 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
229
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
678
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 164.2 g
Zsír
-
Összesen 428.4 g
-
Telített zsírsav 227 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6383.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 2042 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 951 mg
-
Nátrium 3082 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 883.3 g
-
Cukor 455 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 656.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1759 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 796 mg
-
Retinol - A vitamin: 1726 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 892 micro
Összesen
8125
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
-
1200 ml tej
-
3 csomag vaníliás cukor
-
60 g finomliszt
-
100 g étkezési keményítő
-
4 db tojássárgája
-
8 db tojásfehérje
-
300 g cukor
-
500 ml habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
100 g tejcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Nagyon fontos, hogy ezzel kezdjünk. Kitekerjük a tésztalapokat, és 10 percet hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy túlzottan ne púposodjon fel. 2 lapot egyben, a harmadikat pedig felkockázva sütjük meg világos színűre. Mire mind kisül, az elsőt egy 6 cm magas keretbe fogatjuk, vagy egy tésztalap méreteinek megfelelő magas falú tepsibe.(Ha nincs ilyen, javaslom azt a leveles tésztát, amit tömbben árulnak, és méretre kell nyújtani). Ha ez kész, hozzáfoghatunk a krémhez.
- 1 liter tejet felteszünk forralni, ebbe megy 3 csomag vaníliás cukor. Mialatt fő, elkészítjük a sűrítő krémet. 200 ml hideg tejben elkeverünk 4 tojássárgáját, csipet sót, 60 g lisztet, 100 g keményítőt. Alaposan, csomómentesen simára keverjük. A forró tejből merünk hozzá a hőkiegyenlítés miatt, majd hozzáöntjük folyamatos keverés közben, és sűrű krémet főzünk. Itt fontos megjegyezni, hogy a krém és a felvert tojásfehérje pont egyszerre legyen kész. Ha nincs segítségünk, egy tálas konyhai robotgép jól jön, de ha egyedül dolgozunk, fedjük be a krémet, hogy forró maradjon, mivel a forró krémben fog megfőni a tojásfehérje!
- A tojásfehérjéket elkezdjük habosítani, majd lassan hozzászórjuk a kristálycukrot, és kemény habot verünk belőle.
- Ha kész, kis mennyiségű habbal lazítjuk gyors mozdulatokkal a főtt krémet, majd hozzátesszük a többi habot is. Én ehhez egy nagyobb tálat választottam, mert ebben eredményesebb, valamint egy erős habverőt. A fakanál nem jó erre. Én kiveszem a robotgépem nagy habverőjét, és azzal dolgozom össze. Vigyázzunk, hogy bár gyorsan dolgozzunk vele, mégse törjük össze a habot. Kis rutin kell hozzá. Akkor jó, ha már egynemű, fényes és kissé nyúlós a krém. Ne keverjük túl, mert összeesik.
- A kész krémnek kicsivel több mint a felét az előkészített kisült tésztalapra simítjuk. Óvatosan a keretbe illesztjük a másik tésztalapot, majd jöhet a krém többi része. Elsimítjuk, és hagyjuk hűlni hűvös helyen.
- Eközben a tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral felverjük, és ha majdnem kész, beleszórjuk folytonos keverés közben a zselatinfixet. Rásimítjuk egyenletesen a kihűlt krém tetejére.
- Egy tálban összetördeljük az egy tábla tejcsokit, és mikróban felmelegítjük. 1 evőkanál olajjal simára keverjük, és egy ecset segítségével bevonjuk a kisült tésztakockákat, és sorban a tejszínhabra rendezzük, kicsit lenyomkodva. Célszerű az alját kenni, mert az egyenletesebb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11077
- Feltöltés dátuma: 2020. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
SweetSzenilla
57 recept
Mennyei finom házi krémes. Könnyű és hamar kész van. Mivel ez nem egy vizes-tömény zselatinos krém, ezért szükséges középre is egy lap a stabilitás miatt.