r
Nosalty Logó

Hawaii tésztasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Hawaii tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Összesen 730 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Összesen 5837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 730 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    372 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5719.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    551 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1481 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    4183 micro
  • β-crypt
    1323 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 5837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A salátához

  1. A tésztát kifőzzük enyhén sós, forrásban lévő vízben, majd lecsöpögtetjük, pici olajjal meglocsoljuk, és kihűtjük. Ha szeretnénk tésztával díszíteni a salátánk tetejét, rakjunk félre egy maréknyit a tésztából.:-)
  2. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a kaliforniai paprikát apró kockákra (erezetét, magját eltávolítjuk), az ananászt szintén apró kockákra, majd összekeverjük őket, hozzáadva a kukoricakonzervet. Miután kihűlt a tészta, hozzáadjuk azt is, és összekeverjük
  3. Elkészítjük a mártást a hozzávalók alapos összekeverésével (az összetevők mennyiségei változtathatóak, ki édeskésen, ki savanykásan szereti, azt már mindenki egyéni ízlésére bízom).
  4. Ráöntjük a mártást a már jól elkevert saláta alapunkra.
  5. A saláta tetejét elegyengetjük, és tetszés szerint díszítjük.
  6. Tálalás előtt célszerű néhány órán keresztül a hűtőben tálalni.
  7. Bármilyen sült mellé kiváló köret.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5331
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

A tésztasaláta nálunk viszonylag ritkán fordul elő, viszont ha mégis eszünkbe jut, akkor ezerféleképpen variáljuk. Igen hálás köret, mert rengeteg ízvilág elérhető csupán néhány összetevő megváltoztatásával, nem beszélve arról, hogy szimplán összeállítható mindenféle bevásárlás nélkül, csak az otthon megtalálható alapanyagokat felhasználva.;-)

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...