r
Nosalty Logó

Havasi gyopár Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Havasi gyopár Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A krémhez

A lapok kenéséhez

A tetejére

Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A krémhez

A lapok kenéséhez

A tetejére

Összesen 13218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A krémhez

A lapok kenéséhez

A tetejére

Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    656.1 g
  • Telített zsírsav
    313 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8782 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    2391 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    3491 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1721.7 g
  • Cukor
    1022 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3606 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3534 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 13218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér tésztához

A krémhez

A lapok kenéséhez

A tetejére

Elkészítés

A barna tésztához

  1. A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.
  2. A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük.
  3. 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A másik 2 cipónál is így járunk el.
  4. A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat, cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel habosra keverjük. A kihűlt tésztalapokat betöltjük. A tetejére a csokoládékat felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk.
  5. A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládéforgáccsal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26×36
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 20503
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A sütemény receptjét Orbán Rozália erdélyi konyhájában találtam. Régóta figyelgetem, most elkészítettem. Nagyon kiadós, nagy tepsi sütemény és nagyon finom, mutatós.

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér tésztához

A krémhez

A lapok kenéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...