Havasi gyopár Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
A barna tésztához
-
15g finomliszt55 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g tejföl4 kcal
A fehér tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6g tejföl12 kcal
A krémhez
A lapok kenéséhez
-
97 kcal
-
25g dió164 kcal
A tetejére
-
27 kcal
-
10g csokoládé55 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
Összesen
1322
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
A barna tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A fehér tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A lapok kenéséhez
-
350g sárgabaracklekvár973 kcal
-
250g dió1635 kcal
A tetejére
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
Összesen
13218
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
A barna tésztához
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
A fehér tésztához
-
14g finomliszt51 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
A krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
16.8g tej9 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A lapok kenéséhez
-
9.8g sárgabaracklekvár27 kcal
-
7g dió46 kcal
A tetejére
-
1.4g fehér csokoládé8 kcal
-
2.8g csokoládé15 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
2.2g tojásfehérje1 kcal
Összesen
370
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.2 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
1322
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 155.5 g
Zsír
-
Összesen 656.1 g
-
Telített zsírsav 313 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 160 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 139 g
-
Koleszterin 1321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8782 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 292 mg
-
Kálcium 2391 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 794 mg
-
Foszfor 3491 mg
-
Nátrium 1745 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1721.7 g
-
Cukor 1022 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 450.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3606 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 505 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 3534 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 866 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 421 micro
Összesen
13218
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
370
kcal
Hozzávalók
A barna tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
7 dkg cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 ek tejföl
A fehér tésztához
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg vaj
-
2 csomag vaníliás cukor
A lapok kenéséhez
A tetejére
-
5 dkg fehér csokoládé
-
10 dkg csokoládé
-
20 dkg porcukor
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
A barna tésztához
- A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.
- A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük.
- 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A másik 2 cipónál is így járunk el.
- A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat, cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel habosra keverjük. A kihűlt tésztalapokat betöltjük. A tetejére a csokoládékat felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk.
- A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládéforgáccsal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26×36
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 20503
- Feltöltés dátuma: 2013. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
A sütemény receptjét Orbán Rozália erdélyi konyhájában találtam. Régóta figyelgetem, most elkészítettem. Nagyon kiadós, nagy tepsi sütemény és nagyon finom, mutatós.