r
Nosalty Logó

Három lapos meggyes-mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Három lapos meggyes-mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7874.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2718 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    3053 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.3 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 4848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat picit megolvasztjuk, és összedolgozzuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, sütőport és a tejet.
  2. Jól kigyúrjuk (eleinte egy foszlós tészta lesz, de jól kidolgozva felveszi a vaj, tej és a tojások nedvességét).
  3. Fél órára hűtőbe rakjuk.
  4. Közben elkészítjük a mákos krémet. A tejszínt és a mascarponét felfőzzük, a fél citrom lereszelt héjával.
  5. A tűzről lehúzva belekeverjük a darált mákot és a mézet, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
  6. A tésztát három egyenlő kis cipóra osztjuk, és lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megkenjük a mákos krémmel, majd kinyújtjuk a 2. adag tésztát, ráfektetjük a mákos krémre, és megkenjük meggydzsemmel. Ezután jön a 3. adag tészta nyújtása, ráfektetjük a dzsemes lapra, és a tetejét megkenjük a felvert tojással.
  8. 180°-os előmelegített sütőben kb. 15-25 perc alatt készre sütjük.(TŰPRÓBA)
  9. Tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4306
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Három lapos meggyes-mákos süti
Alkonyat 83 recept

Nagymamám mindig ilyesmi sütiket készített, csak akkor még egyszerű mákos krémmel, gondoltam megspékelem egy kicsit. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...