r
Nosalty Logó

Három lapos meggyes-mákos süti

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Alkonyat
Három lapos meggyes-mákos süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

808
Kalória
16.8g
Fehérje
110.2g
Szénhidrátok
34g
Zsír
48.4g
Víz
180.3g
Koleszterin
5.8g
Rost
38.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7874.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2718 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    3053 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.3 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 4848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat picit megolvasztjuk, és összedolgozzuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, sütőport és a tejet.
  2. Jól kigyúrjuk (eleinte egy foszlós tészta lesz, de jól kidolgozva felveszi a vaj, tej és a tojások nedvességét).
  3. Fél órára hűtőbe rakjuk.
  4. Közben elkészítjük a mákos krémet. A tejszínt és a mascarponét felfőzzük, a fél citrom lereszelt héjával.
  5. A tűzről lehúzva belekeverjük a darált mákot és a mézet, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
  6. A tésztát három egyenlő kis cipóra osztjuk, és lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megkenjük a mákos krémmel, majd kinyújtjuk a 2. adag tésztát, ráfektetjük a mákos krémre, és megkenjük meggydzsemmel. Ezután jön a 3. adag tészta nyújtása, ráfektetjük a dzsemes lapra, és a tetejét megkenjük a felvert tojással.
  8. 180°-os előmelegített sütőben kb. 15-25 perc alatt készre sütjük.(TŰPRÓBA)
  9. Tetejét megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x23

Nagymamám mindig ilyesmi sütiket készített, csak akkor még egyszerű mákos krémmel, gondoltam megspékelem egy kicsit. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!