r
Nosalty Logó

Hargita citromtortája 2. - továbbfejlesztett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mokika
Hargita citromtortája 2. - továbbfejlesztett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5499.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1753 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 4372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

  • 1 közepes db lime (karikára vágva)
  • 1 db citrom (karikára vágva)

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Megsütjük Hargita citromtortáját, kihűtjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a zselatinport.
  3. A túróhoz hozzáadjuk a kétfajta cukrot, a citrom héját és levét, valamint a vaníliaaromát, és hozzákeverjük a tejszínben feloldott zselatint.
  4. Ráöntjük a tortalapra, ízlésünknek (és ügyességünknek! :-) megfelelően feldíszítjük, és hűtőbe helyezzük.
  5. Legalább 1 órát hűtjük, de min. addig, amíg a krém megdermed, hogy szeletelni lehessen!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22913
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Ajánló

Mi pezsgőt ittunk hozzá. De fokozhatjuk az élvezetet a Limoncello krémesebb, fehér változatával a Limoncellinoval is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hargita citromtortája 2. - továbbfejlesztett
Mokika 6 recept

A hétvégén Dave túrókrémes citromtortáját szerettem volna elkészíteni, de a szombatom sajnos mással telt. (Lásd a bemutatkozásomnál a Kamionosfeleség tervez...) Azért még el fogom készíteni, mert nálam minden jöhet, ami túrós és citromos, hát még együtt! Vasárnap viszont váratlan vendégek jelentkeztek be ebédre. Gondoltam, megsütöm a Hargita citromtortáját, egyszerűnek, gyorsnak tűnt a recept. Igen, de elkövettem azt a hibát, hogy a tortaforma oldalát is kivajaztam, amitől nem jött fel a tészta, hanem egy lapos tortalapot kaptam. De, mentőötlet! Mivel a hűtőben figyelt a túró, gyorsan összedobtam ezt a túrókrémet, rákentem a lapra, a vendégeknek pedig nem árultam el, hogy ez egy elszúrt süti mentőötlete, mert mindenkinek nagyon ízlett a citromos-túrós íz!

Hozzávalók

Az alaptésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...