r
Nosalty Logó

Hamilton torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Hamilton torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Összesen 5579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.7 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4538.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2258 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2596 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1576 micro
Összesen 5579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 238 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és végül a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan átkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, mert kettő tortalapot fogunk sütni. (Ha van 2 db tortaformánk, egyszerre is megsüthetjük.)
  2. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk.

A habcsóktetőhöz

  1. A tojásfehérjékből, porcukorból és a citromléből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük az 1 ek keményítőlisztet. A hab felét rákenjük az elsimított tészta tetejére, megszórjuk mandulapehellyel.
  2. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kivesszük a formából, és felvágjuk 12 egyforma szeletre.
  3. Így készítjük el a második tortalapot is, de ezt már nem szórjuk meg mandulával és nem vágjuk fel, mert ez lesz a torta alja. Hagyjuk alaposan kihűlni.

A töltelékhez

  1. A joghurtokat kikeverjük a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a joghurtokhoz. Forró vízben (ne forrjon) engedjük fel a zselatint, és gyorsan keverjük össze a tejszínes-joghurtos krémmel.
  2. A torta alját visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a joghurtos krém felét, gyümölcsöt szórunk rá, és befedjük a fennmaradó joghurtos krémmel. A tetejére rakjuk a felszeletelt tortalapot.
  3. Minimum 3 órára (de legjobb egész éjszaka) a hűtő alsó részébe dugjuk.
  4. Azután felszeleteljük, és megesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 518
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 43872
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Ahogy megláttam az interneten, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Jelesre vizsgázott!!!! A neten többféle neve van pl: George Hamilton-torta (Magyarország), Himmels-torta (Németország), Brita-torta (Finnország)

Hozzávalók

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...