Hamilton torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
13g vaj90 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
A habcsóktetőhöz
-
15g porcukor58 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
25 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
5 kcal
A töltelékhez
Összesen
466
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
A habcsóktetőhöz
-
180g porcukor697 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
57 kcal
A töltelékhez
Összesen
5579
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
6.4g vaj46 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
5.1g tojássárgája16 kcal
A habcsóktetőhöz
-
7.7g porcukor30 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
2.1g mandulapehely13 kcal
-
10.2g tojásfehérje5 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
A töltelékhez
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 100.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
466
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.1 g
Zsír
-
Összesen 274.7 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1961 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4538.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1267 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1796 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 600.3 g
-
Cukor 428 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1210.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 328 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 1187 mg
-
Retinol - A vitamin: 2258 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 2596 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1576 micro
Összesen
5579
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
238
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g vaj
-
150 g porcukor
-
180 g finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
6 db tojássárgája
A habcsóktetőhöz
-
180 g porcukor
-
1 kk citromlé
-
50 g mandulapehely
-
6 db tojásfehérje
-
1 ek étkezési keményítő
A töltelékhez
-
6 ek porcukor
-
120 g zselatin
-
100 ml víz
-
250 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és végül a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan átkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, mert kettő tortalapot fogunk sütni. (Ha van 2 db tortaformánk, egyszerre is megsüthetjük.)
- Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk.
A habcsóktetőhöz
- A tojásfehérjékből, porcukorból és a citromléből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük az 1 ek keményítőlisztet. A hab felét rákenjük az elsimított tészta tetejére, megszórjuk mandulapehellyel.
- Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kivesszük a formából, és felvágjuk 12 egyforma szeletre.
- Így készítjük el a második tortalapot is, de ezt már nem szórjuk meg mandulával és nem vágjuk fel, mert ez lesz a torta alja. Hagyjuk alaposan kihűlni.
A töltelékhez
- A joghurtokat kikeverjük a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a joghurtokhoz. Forró vízben (ne forrjon) engedjük fel a zselatint, és gyorsan keverjük össze a tejszínes-joghurtos krémmel.
- A torta alját visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a joghurtos krém felét, gyümölcsöt szórunk rá, és befedjük a fennmaradó joghurtos krémmel. A tetejére rakjuk a felszeletelt tortalapot.
- Minimum 3 órára (de legjobb egész éjszaka) a hűtő alsó részébe dugjuk.
- Azután felszeleteljük, és megesszük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 518
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 43904
- Feltöltés dátuma: 2013. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rumiszivi
91 recept
Ahogy megláttam az interneten, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Jelesre vizsgázott!!!! A neten többféle neve van pl: George Hamilton-torta (Magyarország), Himmels-torta (Németország), Brita-torta (Finnország)