r
Nosalty Logó

Ham & cheese

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Ham & cheese
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

743
Kalória
42.7g
Fehérje
36.3g
Szénhidrátok
45.1g
Zsír
35.2g
Víz
101.9g
Koleszterin
1.5g
Rost
6.9g
Cukor
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 743 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 2964 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 165 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2637.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 743 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    180.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10548.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    3973 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    4057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    140.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2964 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk, majd belereszeljük a fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk, amíg meg nem csap minket az illata.
  2. Ekkor jöhet hozzá a liszt, és kézi habverőre váltunk, majd alaposan elkeverjük.
  3. Több részletben hozzáadjuk a langyos tejet, és minden adagnál csomómentesre keverjük: kevés tej, kavarás; kevés tej, kavarás - egészen addig, amíg el nem fogy a tej.
  4. Ha benne az összes tej, akkor tovább kavarjuk és főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ez nagyjából 2-3 perc alatt meg is van.
  5. Ekkor jöhet hozzá a reszelt sajt, és amint felolvadt, akkor a fűszerek, a mustár és a só is.
  6. Lángot elzárjuk és félretesszük.

A szószhoz

  1. A sonkát apró kockákra felvágjuk, majd belekeverjük a kész sajtos szószba.
  2. A tésztát enyhén sós vízben, kissé keményre kifőzzük. Nem kell teljesen, mert a szósszal betesszük még a sütőbe, ahol akkor aztán túlfőne.
  3. A tésztát összekeverjük a szósszal, és az egészet egy kivajazott hőálló tálba áttesszük.

A tetejére

  1. A tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával, erre megy a reszelt parmezán.
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, amíg a teteje aranybarnában színben pompázik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A klasszikus mac and cheese sonkával turbózott változata. Ha éppen ez ne lenne otthon, akkor pirított szalonnával is kiváló!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!