r
Nosalty Logó

Ham & cheese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Ham & cheese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 743 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 2964 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 165 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2637.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 743 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    180.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10548.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    3973 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    4057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2964 kcal
  • 27% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk, majd belereszeljük a fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk, amíg meg nem csap minket az illata.
  2. Ekkor jöhet hozzá a liszt, és kézi habverőre váltunk, majd alaposan elkeverjük.
  3. Több részletben hozzáadjuk a langyos tejet, és minden adagnál csomómentesre keverjük: kevés tej, kavarás; kevés tej, kavarás - egészen addig, amíg el nem fogy a tej.
  4. Ha benne az összes tej, akkor tovább kavarjuk és főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ez nagyjából 2-3 perc alatt meg is van.
  5. Ekkor jöhet hozzá a reszelt sajt, és amint felolvadt, akkor a fűszerek, a mustár és a só is.
  6. Lángot elzárjuk és félretesszük.

A szószhoz

  1. A sonkát apró kockákra felvágjuk, majd belekeverjük a kész sajtos szószba.
  2. A tésztát enyhén sós vízben, kissé keményre kifőzzük. Nem kell teljesen, mert a szósszal betesszük még a sütőbe, ahol akkor aztán túlfőne.
  3. A tésztát összekeverjük a szósszal, és az egészet egy kivajazott hőálló tálba áttesszük.

A tetejére

  1. A tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával, erre megy a reszelt parmezán.
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, amíg a teteje aranybarnában színben pompázik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8522
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 09.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek sonkával

Receptjellemzők

A klasszikus mac and cheese sonkával turbózott változata. Ha éppen ez ne lenne otthon, akkor pirított szalonnával is kiváló!

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...