r
Nosalty Logó

Halgombóc paradicsomszószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Halgombóc paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    19178 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7303.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    4504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1789 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    76712 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4680 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Elkészítés

gombóchoz

  1. A kiengedett, lecsepegtetett halszeleteket apró kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A zsemlét tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet.
  2. Egy méretes tálba tesszük a hozzávalókat, és sózzuk, borsozzuk. Kb. 30-40 percig félretesszük, hogy a massza összeérjen. Addig elkészítjük a szószt.
  3. A hagymát üvegesre pirítjuk a 2 ek. olajon, meghintjük fűszerpaprikával és liszttel. Majd beleöntjük a paradicsomot, és elkeverjük. Ezután hígítjuk a vízzel, és ízesítjük sóval, cukorral, ketchuppal. A szószt félretesszük hűlni.
  4. Egy tálkában összekeverjük a lisztet a zsemlemorzsával, és a halas masszából evőkanál segítségével kisebb gombócokat formálunk, amit meghempergetünk a lisztes morzsában.
  5. Egy méretes jénai tálba, tepsibe vagy bármilyen formába teszünk egy evőkanál olajat, és belerakosgatjuk a gombócokat. A gombócok köré merjük a paradicsomszószt, valamint a gombócok tetejére is csurgatunk egy keveset.
  6. Előmelegített, 190 C sütőbe tesszük a tepsit és kb. 35 perc alatt készre sütjük. Langyosan, főtt burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1332
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halgombóc paradicsomszószban
Lizinka_ 604 recept

Mivel megpróbálunk minél több halat enni, ezért ezt a halgombócot kísérleteztem ki, hogy a "halas repertoárunkat" bővítsem. Aki szereti a paradicsomos szardíniát, az nem fog csalódni benne.

Hozzávalók

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...