r
Nosalty Logó

Halgombóc paradicsomszószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Halgombóc paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    19178 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7303.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    4504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1789 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    76712 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4680 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Elkészítés

gombóchoz

  1. A kiengedett, lecsepegtetett halszeleteket apró kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A zsemlét tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet.
  2. Egy méretes tálba tesszük a hozzávalókat, és sózzuk, borsozzuk. Kb. 30-40 percig félretesszük, hogy a massza összeérjen. Addig elkészítjük a szószt.
  3. A hagymát üvegesre pirítjuk a 2 ek. olajon, meghintjük fűszerpaprikával és liszttel. Majd beleöntjük a paradicsomot, és elkeverjük. Ezután hígítjuk a vízzel, és ízesítjük sóval, cukorral, ketchuppal. A szószt félretesszük hűlni.
  4. Egy tálkában összekeverjük a lisztet a zsemlemorzsával, és a halas masszából evőkanál segítségével kisebb gombócokat formálunk, amit meghempergetünk a lisztes morzsában.
  5. Egy méretes jénai tálba, tepsibe vagy bármilyen formába teszünk egy evőkanál olajat, és belerakosgatjuk a gombócokat. A gombócok köré merjük a paradicsomszószt, valamint a gombócok tetejére is csurgatunk egy keveset.
  6. Előmelegített, 190 C sütőbe tesszük a tepsit és kb. 35 perc alatt készre sütjük. Langyosan, főtt burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1330
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halgombóc paradicsomszószban
Lizinka_ 601 recept

Mivel megpróbálunk minél több halat enni, ezért ezt a halgombócot kísérleteztem ki, hogy a "halas repertoárunkat" bővítsem. Aki szereti a paradicsomos szardíniát, az nem fog csalódni benne.

Hozzávalók

gombóchoz

gombóc forgatásához

szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek