Halgombóc paradicsomszószban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
gombóchoz
-
113g tőkehalfilé92 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
15g tej8 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
gombóc forgatásához
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
szószhoz
-
30 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
53 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
13g víz0 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
462
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
gombóchoz
-
450g tőkehalfilé369 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
60g tej34 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g zsemlemorzsa316 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
gombóc forgatásához
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
szószhoz
-
120 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g víz0 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1850
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
gombóchoz
-
27.5g tőkehalfilé23 kcal
-
3.3g zsemle9 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
4.9g zsemlemorzsa19 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
gombóc forgatásához
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
3.1g zsemlemorzsa12 kcal
szószhoz
-
30.5g passzírozott paradicsom7 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
3.7g ketchup4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
112
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1825.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 1126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 284.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 19178 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
462
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.3 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7303.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 637 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1552 mg
-
Nátrium 4504 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.4 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1137.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 539 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1789 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 76712 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
1850
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4680 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
gombóchoz
-
45 dkg tőkehalfilé
-
1 db zsemle
-
60 ml tej
-
1 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
80 g zsemlemorzsa
-
3 csipet fekete bors
-
só ízlés szerint
gombóc forgatásához
-
50 g finomliszt
-
50 g zsemlemorzsa
szószhoz
-
50 dkg passzírozott paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ek finomliszt
-
1 kk fűszerpaprika
-
0.5 ek cukor
-
0.5 dl víz
-
4 ek ketchup
-
só ízlés szerint
Elkészítés
gombóchoz
- A kiengedett, lecsepegtetett halszeleteket apró kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A zsemlét tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet.
- Egy méretes tálba tesszük a hozzávalókat, és sózzuk, borsozzuk. Kb. 30-40 percig félretesszük, hogy a massza összeérjen. Addig elkészítjük a szószt.
- A hagymát üvegesre pirítjuk a 2 ek. olajon, meghintjük fűszerpaprikával és liszttel. Majd beleöntjük a paradicsomot, és elkeverjük. Ezután hígítjuk a vízzel, és ízesítjük sóval, cukorral, ketchuppal. A szószt félretesszük hűlni.
- Egy tálkában összekeverjük a lisztet a zsemlemorzsával, és a halas masszából evőkanál segítségével kisebb gombócokat formálunk, amit meghempergetünk a lisztes morzsában.
- Egy méretes jénai tálba, tepsibe vagy bármilyen formába teszünk egy evőkanál olajat, és belerakosgatjuk a gombócokat. A gombócok köré merjük a paradicsomszószt, valamint a gombócok tetejére is csurgatunk egy keveset.
- Előmelegített, 190 C sütőbe tesszük a tepsit és kb. 35 perc alatt készre sütjük. Langyosan, főtt burgonyával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1355
- Feltöltés dátuma: 2020. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lizinka_
607 recept
Mivel megpróbálunk minél több halat enni, ezért ezt a halgombócot kísérleteztem ki, hogy a "halas repertoárunkat" bővítsem. Aki szereti a paradicsomos szardíniát, az nem fog csalódni benne.