r
Nosalty Logó

Halburger

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Norbi06
Halburger
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A halburgerhez

A mártáshoz

686
Kalória
20.4g
Fehérje
46.4g
Szénhidrátok
46.9g
Zsír
143.6g
Víz
83.1g
Koleszterin
2.3g
Rost
7.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halburgerhez

A mártáshoz

Összesen 686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halburgerhez

A mártáshoz

Összesen 2737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halburgerhez

A mártáshoz

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3422.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    574.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 2737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A halburgerhez

  1. A halszeleteket borsozzuk, lesózzuk és amíg várjuk, hogy kicsepegjen belőle a víz, előkészülünk a panírozáshoz, valamint kettévágjuk a zsemléket és olaj nélküli serpenyőben ropogós barnára pirítjuk a vágásfelületüket.
  2. Ha ezzel megvagyunk elkészítjük a krémet, melyhez vízbe rakjuk párolni az előzőleg apró kockákra vágott vöröshagymát, de csak 0,5-1 percre, hogy elmenjen az intenzív hagyma íze. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, kaporral, sóval, borssal, apró kockákra vágott uborkával, kaporral és a lecsepegtetett hagymával. Félrerakjuk a hűtőbe, amíg a halakat bepanírozzuk és kisütjük bő olajban.
  3. A kisült rántott halakat itassuk le rendesen, hogy ropogós legyen a bundája, és ne tocsogjon a zsírban. A zsemle aljára jöhet egy adag mártáskrém, rá a salátalevelek, a paradicsom, egy kevés párolt hagymakarika, a hal, ízlés szerint újbóli mártás és a zsemle teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 1 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 6 perc

Mostanában hamburgerekkel kísérletezgetek. Ez hibátlan lett, zsemle nélkül dupla adag salátával és hallal komplett fogásként is megállja a helyét. A mártást felszolgálhatjuk bármilyen bő olajban sült rántott húshoz, zöldséghez, kitűnően passzol.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!