Hagymarózsa bundázva franciasalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
hagymarózsa
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
128g napraforgó olaj282 kcal
franciasaláta
-
125g franciasaláta alap80 kcal
-
6g só0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1234
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
hagymarózsa
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
franciasaláta
-
250g franciasaláta alap160 kcal
-
11g só0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
2462
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
hagymarózsa
-
23.8g vöröshagyma9 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
6.6g tej4 kcal
-
6.6g zsemlemorzsa26 kcal
-
16.8g napraforgó olaj37 kcal
franciasaláta
-
16.5g franciasaláta alap11 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
9.9g tejföl20 kcal
-
2.9g majonéz16 kcal
-
2.6g csemegeuborka1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
165
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3446 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 2720 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 231.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
1234
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 132.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6891.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 576 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 632 mg
-
Nátrium 5441 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 462.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
2462
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
hagymarózsa
-
4 közepes db vöröshagyma
-
1 bögre finomliszt
-
1 kávéskanál bors
-
3 csipet oregánó
-
3 csipet kakukkfű
-
3 csipet őrölt fűszerkömény
-
1 db tojás
-
1 dl tej
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
3 dl napraforgó olaj
franciasaláta
-
25 dkg franciasaláta alap
-
1 ek só
-
1.5 dl tejföl
-
4 ek majonéz
-
1 közepes db csemegeuborka
-
1 teáskanál mustár
-
3 csipet fehér bors
Elkészítés
hagymarózsa
- A hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát, letesszük egy deszkára, hogy alul legyen a vastagabb, úgymond gyökérrésze. Majd egy jó éles késsel szépen elkezdjük legalább 8-10 részre vagdosni. Mindezt úgy, hogy a szeletek egyforma vastagok legyenek, és a vágás soha ne érjen le egészen, vagyis az alja egyben tartsa.
- Egy mély tálba tegyünk lisztet, keverjük el kakukkfűvel, oregánóval, köménnyel és a borssal. Fogjuk meg a hagymát a vágásokkal lefele, és mártsuk bele jól a lisztbe. Egy másik tálban pedig a tejet, a tojást keverjük el, aztán mártsuk bele a tojásos masszába is.
- Végül a zsemlemorzsát szórjuk rá, hogy befedje mindenhol.
- Süssük ki olajban (mélyebb teflonban ajánlatos sütni, ahol az olaj befedi, így nem kell forgatni, és nem törnek le a szirmok). Papírtörlőre szedjük. Franciasalátával tálaljuk. Jó étvágyat!!
franciasaláta
- Bő forrásban lévő vízben, a fele mennyiségű sóval megfőzzük a zöldségeket. Összekeverjük egy tálban a tejfölt, majonézt, mustárt, a másik fél sót, fehér borsot. Kockára vagdossuk a savanyú uborkát, és belerakjuk.
- A lecsöpögtetett zöldségeket beletesszük a tejfölös krémbe, amivel jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük összeérni.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1309
- Feltöltés dátuma: 2020. május 31.
Ajánló
A hagymában sok a természetes cukor, van benne A-, B6-, C- és E-vitamin, folsav, nátrium, kálium, vas és más ásványi anyagok, illetve sok rost!! Én a salátából kihagyom az almát, mi nem szeretjük benne.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Mi nagyon szeretjük a hagymát nyersen, sülve, bundázva - legyen az bárhogy elkészítve. Ez a recept is valami nagyon finom, és főleg a saláta még fel is dobja..... :-)))