r
Nosalty Logó

Hagymarózsa bundázva franciasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Hagymarózsa bundázva franciasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hagymarózsa

franciasaláta

Összesen 1234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hagymarózsa

franciasaláta

Összesen 2462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hagymarózsa

franciasaláta

Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3446 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    2720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6891.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    5441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 2462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

hagymarózsa

franciasaláta

Elkészítés

hagymarózsa

  1. A hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát, letesszük egy deszkára, hogy alul legyen a vastagabb, úgymond gyökérrésze. Majd egy jó éles késsel szépen elkezdjük legalább 8-10 részre vagdosni. Mindezt úgy, hogy a szeletek egyforma vastagok legyenek, és a vágás soha ne érjen le egészen, vagyis az alja egyben tartsa.
  2. Egy mély tálba tegyünk lisztet, keverjük el kakukkfűvel, oregánóval, köménnyel és a borssal. Fogjuk meg a hagymát a vágásokkal lefele, és mártsuk bele jól a lisztbe. Egy másik tálban pedig a tejet, a tojást keverjük el, aztán mártsuk bele a tojásos masszába is.
  3. Végül a zsemlemorzsát szórjuk rá, hogy befedje mindenhol.
  4. Süssük ki olajban (mélyebb teflonban ajánlatos sütni, ahol az olaj befedi, így nem kell forgatni, és nem törnek le a szirmok). Papírtörlőre szedjük. Franciasalátával tálaljuk. Jó étvágyat!!

franciasaláta

  1. Bő forrásban lévő vízben, a fele mennyiségű sóval megfőzzük a zöldségeket. Összekeverjük egy tálban a tejfölt, majonézt, mustárt, a másik fél sót, fehér borsot. Kockára vagdossuk a savanyú uborkát, és belerakjuk.
  2. A lecsöpögtetett zöldségeket beletesszük a tejfölös krémbe, amivel jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük összeérni.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1309
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 31.

Ajánló

A hagymában sok a természetes cukor, van benne A-, B6-, C- és E-vitamin, folsav, nátrium, kálium, vas és más ásványi anyagok, illetve sok rost!! Én a salátából kihagyom az almát, mi nem szeretjük benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi nagyon szeretjük a hagymát nyersen, sülve, bundázva - legyen az bárhogy elkészítve. Ez a recept is valami nagyon finom, és főleg a saláta még fel is dobja..... :-)))

Hozzávalók

hagymarózsa

franciasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...