Hagyma kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
24 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
A tetejére
-
30g lilahagyma11 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g krémsajt42 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
Összesen
609
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g tej84 kcal
-
7g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
-
180g lilahagyma66 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
Összesen
3639
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
27.8g finomliszt101 kcal
-
3.5g élesztő4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1g vaj7 kcal
A tetejére
-
12.5g lilahagyma5 kcal
-
12.5g vöröshagyma5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
10.4g füstölt szalonna68 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
6.9g krémsajt17 kcal
-
3.5g sajt12 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
Összesen
253
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 938.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 86.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
609
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.7 g
Zsír
-
Összesen 194.1 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5633.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 784 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1180 mg
-
Nátrium 3293 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 520.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 415 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
3639
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl tej
A tetejére
-
2 közepes fej lilahagyma
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 db tojás
-
3 ek tejföl
-
1 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 szál rozmaring
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, a tejjel. Mikor felfutott a liszthez adjuk, megsózzuk. Kevés olajjal kidolgozzuk a tésztát. Megkelesztjük.
- Közben a szalonnát megpirítjuk. A hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk, és a szalonnához adva üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a sót, borsot, rozmaringot, és fedő alatt, lassú tűznél 25 percig pároljuk.
- Kivajazunk egy tepsit, és a megkelt tésztát belesimítjuk.
- A kihűlt hagymához adjuk a sajtot, zsemlemorzsát, tejfölt, tojást. Jól elkeverjük.
- Rákenjük a kalácsunkra. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük.
- Mikor kész, felvágva tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 28x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4801
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Ajánló
Ha készítünk egy húsos, gazdag levest mellé tökéletes lesz a harmónia!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Szomszédasszonyom sütött ilyen kalácsot, és annyira ízlett a finom sült hagyma rajta, hogy én is előrukkoltam vele. Rájöttünk, hogy kihűlve még finomabb. Sőt, másnapra maradt még belőle, és akkor még jobban ízlett. 28x35 cm tepsiben készítettem, végül is mindegy a méret, esetleg a tészta lesz vékonyabb vagy vastagabb.