r
Nosalty Logó

Hagyma kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Hagyma kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5633.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    3293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 3639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, a tejjel. Mikor felfutott a liszthez adjuk, megsózzuk. Kevés olajjal kidolgozzuk a tésztát. Megkelesztjük.
  2. Közben a szalonnát megpirítjuk. A hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk, és a szalonnához adva üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a sót, borsot, rozmaringot, és fedő alatt, lassú tűznél 25 percig pároljuk.
  3. Kivajazunk egy tepsit, és a megkelt tésztát belesimítjuk.
  4. A kihűlt hagymához adjuk a sajtot, zsemlemorzsát, tejfölt, tojást. Jól elkeverjük.
  5. Rákenjük a kalácsunkra. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük.
  7. Mikor kész, felvágva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4801
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

Ha készítünk egy húsos, gazdag levest mellé tökéletes lesz a harmónia!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szomszédasszonyom sütött ilyen kalácsot, és annyira ízlett a finom sült hagyma rajta, hogy én is előrukkoltam vele. Rájöttünk, hogy kihűlve még finomabb. Sőt, másnapra maradt még belőle, és akkor még jobban ízlett. 28x35 cm tepsiben készítettem, végül is mindegy a méret, esetleg a tészta lesz vékonyabb vagy vastagabb.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...