r
Nosalty Logó

Habos-rácsos almás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Habos-rácsos almás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 749 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 749 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5428.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    958.7 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1759 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 5973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 3 dkg dió (1 evőkanál durvára vágott dió)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 23×38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
  2. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk. Meghintjük fahéjjal.
  3. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.
  4. A tészta megmaradt 1/4 részét kisodorjuk, és vékony csíkokat vágunk, melyet a hab tetejére átlósan, keresztbe ráhelyezünk. (A rácsokat húsdarálón, a gépi keksz formázó segítségével készítettem.)
  5. Minden kis kockába durva diódarabkákat helyezünk el. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8539
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Gyümölcsös sütemény kedvelők is vagyunk. A hétvégén erre a süteményre került a választás. Linzer tészta jellegű, finom, omlós.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...