r
Nosalty Logó

Habos kávés szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Habos kávés szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Piskótához

Tetejére

1831
Kalória
28.6g
Fehérje
187g
Szénhidrátok
108.6g
Zsír
188g
Víz
633.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
119.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Összesen 1831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Összesen 7319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 1831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    434.3 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    2535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7226.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.1 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    752.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    540 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3474 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1513 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2665 micro
Összesen 7319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük.

Krémhez

  1. Tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük.
  2. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint.
  3. Kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet.

Piskótához

  1. Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük.
  3. Krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát.

Tetejére

  1. Habtejszínt keményre felverjük, és a háromnegyedével megkenjük a piskótát.
  2. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt, és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes

Anyukám sütötte ezt a finomságot a születésnapomra:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!