Habos almás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
CsMarcsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sárga tésztához
-
18g vaj125 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A barna tésztához
-
18g vaj125 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
38g tej21 kcal
-
11 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Az almás töltelékhez
A habhoz
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Összesen
1034
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sárga tésztához
-
70g vaj502 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g tej112 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A barna tésztához
-
70g vaj502 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
150g tej84 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Az almás töltelékhez
-
1000g alma468 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g dió654 kcal
A habhoz
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
4129
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sárga tésztához
-
2.8g vaj20 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
6.8g citrom1 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
A barna tésztához
-
2.8g vaj20 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
6g tej3 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
Az almás töltelékhez
-
40.3g alma19 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g dió26 kcal
A habhoz
-
8.1g tojásfehérje4 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
Összesen
166
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 347 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2295.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 642 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 893 mg
-
Nátrium 622 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.3 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 289.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
1034
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.4 g
Zsír
-
Összesen 218.5 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9182.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 2567 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 3573 mg
-
Nátrium 2487 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.2 g
-
Cukor 336 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1157.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 940 mg
-
Retinol - A vitamin: 1310 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 567 micro
-
β-crypt 152 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1409 micro
Összesen
4129
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
A sárga tésztához
-
7 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
4 ek cukor
-
2 dl tej
-
1 csomag sütőpor
A barna tésztához
-
7 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
4 ek cukor
-
1.5 dl tej
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
Az almás töltelékhez
-
1 kg alma
-
1 csomag vaníliás cukor
-
fahéj ízlés szerint
A habhoz
-
5 db tojásfehérje
-
12 ek cukor
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A sárga tésztához
- Először a sárga tésztát készítjük el. A vajat, a tojások sárgáját, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport és annyi lisztet, hogy közepesen folyékony tésztát kapjunk. Az egészet egy kivajazott tepsibe öntjük.
- Az almát meghámozzuk és lereszeljük. (Kicsit kinyomkodjuk a levétől.) Rászórjuk egyenletesen a sárga tészta tetejére, kicsit megcukrozzuk, illetve vaníliás cukorral és fahéjjal is meghintjük ízlés szerint. (Apróra vágott diót is szórhatunk rá.)
- Ezután elkészítjük a barna tésztát. A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a sütőport és néhány kanál lisztet is. (Közepesen folyékony tészta legyen itt is.)
- Ráöntjük az almás töltelék tetejére és egyenletesen szétkenjük.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Amíg sül az egész, a tojások fehérjéből, a cukorból és a citrom levéből kemény habot verünk, majd a kisült sütire tesszük.
- Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10-15 percig szárítjuk alacsony hőfokon (120 C fok). Jó étvágyat kívánok! A siker garantált!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x38
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11179
- Feltöltés dátuma: 2011. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
CsMarcsi
7 recept
A receptet egy nagyon kedves, volt kolléganőm-barátnőmtől kaptam, aki Szabadkáról érkezett, vajdasági magyar. Kb. 5 évvel ezelőtt osztotta meg velem ezt a receptjét, amit ezidáig a receptfüzetemben "altattam". Mivel nálunk most almaszezon van, valamilyen almás, különleges receptet kerestem, így akadtam Valika barátnőm receptjére. Gondoltam itt az alkalom, most már illene kipróbálni. Első látásra nem tűnt bonyolultnak, ezért belevágtam. Az eredmény fantasztikus lett. Az egész család a receptért könyörgött. Ez adta az ötletet, hogy ezt az ízletes finomságot a NOSALTY "rajongókkal" is megosszam.