r
Nosalty Logó

Habos almás

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
CsMarcsi
Habos almás
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

1034
Kalória
21.1g
Fehérje
124.3g
Szénhidrátok
54.6g
Zsír
289.3g
Víz
346.5g
Koleszterin
10.4g
Rost
83.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

Összesen 1034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

Összesen 4129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

Az almás töltelékhez

A habhoz

Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2295.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 1034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9182.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    2567 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    3573 mg
  • Nátrium
    2487 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1157.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 4129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

A sárga tésztához

  1. Először a sárga tésztát készítjük el. A vajat, a tojások sárgáját, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport és annyi lisztet, hogy közepesen folyékony tésztát kapjunk. Az egészet egy kivajazott tepsibe öntjük.
  2. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. (Kicsit kinyomkodjuk a levétől.) Rászórjuk egyenletesen a sárga tészta tetejére, kicsit megcukrozzuk, illetve vaníliás cukorral és fahéjjal is meghintjük ízlés szerint. (Apróra vágott diót is szórhatunk rá.)
  3. Ezután elkészítjük a barna tésztát. A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a sütőport és néhány kanál lisztet is. (Közepesen folyékony tészta legyen itt is.)
  4. Ráöntjük az almás töltelék tetejére és egyenletesen szétkenjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Amíg sül az egész, a tojások fehérjéből, a cukorból és a citrom levéből kemény habot verünk, majd a kisült sütire tesszük.
  7. Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10-15 percig szárítjuk alacsony hőfokon (120 C fok). Jó étvágyat kívánok! A siker garantált!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x38

A receptet egy nagyon kedves, volt kolléganőm-barátnőmtől kaptam, aki Szabadkáról érkezett, vajdasági magyar. Kb. 5 évvel ezelőtt osztotta meg velem ezt a receptjét, amit ezidáig a receptfüzetemben "altattam". Mivel nálunk most almaszezon van, valamilyen almás, különleges receptet kerestem, így akadtam Valika barátnőm receptjére. Gondoltam itt az alkalom, most már illene kipróbálni. Első látásra nem tűnt bonyolultnak, ezért belevágtam. Az eredmény fantasztikus lett. Az egész család a receptért könyörgött. Ez adta az ötletet, hogy ezt az ízletes finomságot a NOSALTY "rajongókkal" is megosszam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!