r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrótorta Bettyke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös túrótorta Bettyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 4841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.4 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9364 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1878 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    3231 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.2 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1802.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    426 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 4841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat verjük fel a cukorral és a citromlével. Forgassuk bele a lisztet, egy csipet sót, a sütőport, és öntsük kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába.
  2. Süssük 40 percig. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd távolítsuk el a karimát, és vízszintesen vágjuk ketté a tésztát.
  3. A krémhez keverjük ki a túrót, a joghurtot, a citrom facsart levét és reszelt héját, valamint a kétféle cukrot, majd forgassuk bele a felvert habtejszínt és a zselatinfixet. A megtisztított epret (vagy más gyümölcsöt) szeleteljük fel, és ezt is adjuk a túrós krémhez.
  4. Kenjük az alsó süteménylapra a krém 2/3-át, és fedjük le a másik lappal. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőbe, hogy összeálljon.
  5. Onnan kivéve vonjuk be a maradék krémmel. Osszuk el rajta a felszeletelt epret (vagy más gyümölcsöt), és tapasszuk az oldalára a csokiforgácsot.
  6. Majd az elkészített tortazselével fedjük le, és rakjuk vissza a hűtőbe, hogy ez utóbbi megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3263
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy sikert aratott. :)

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...