r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrótorta Anett konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Anett812
Gyümölcsös túrótorta Anett konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

425
Kalória
21.6g
Fehérje
36.3g
Szénhidrátok
22.8g
Zsír
344.1g
Víz
197.5g
Koleszterin
4.4g
Rost
23.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

krém

Összesen 425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

krém

Összesen 2123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

krém

Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.7 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    344.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    3029 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8098.5 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1885 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    3006 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1720.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    15144 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 2123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre verjük, az édesítőt lassan hozzáadjuk. Addig verjük, amíg fényes, kemény masszát kapunk.
  2. A piskótához hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd 4-5 percig tovább verjük a masszát.
  3. A tönkölyliszt, a sütőpor és a szódabikarbóna keverékét szitálva villával, óvatosan beleforgatjuk a piskótatésztába.
  4. A piskótatésztát sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába öntjük. A piskótát 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  5. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A sárgadinnyét felkockázzuk, a barackokat megpucoljuk, és egy tálba összepürésítjük botmixer segítségével őket. Hozzáadjuk a túrót, és jól kikeverjük, majd mehet bele a joghurt.
  6. Fél citrom héját belereszeljük, majd a levét beleöntjük - ezáltal kicsit savanykás lesz, de ízlés szerint lehet ízesíteni, én folyékony édesítővel készítettem.
  7. 1 dl langyos vízbe önjük a zselatint, és kicsit melegítjük a gázon. Majd ha eloldódott, hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsös krémhez keverjük.
  8. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  9. Ha kezd sűrűsödni a krém, összeállítjuk a tortát. A tetejét sárgadinnyével díszítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22

Ez egy könnyű, finom desszert. Cukor nélkül van, így a cukorbetegek is fogyaszthatják. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!