r
Nosalty Logó

Gyümölcsös fasírozott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Gyümölcsös fasírozott
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3074 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 513 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8127.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2527 mg
  • Nátrium
    3673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 3074 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst egy mély tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, majoránnát, főzőtejszínt, borsot, pirospaprikát, az áztatott és kinyomkodott zsemlét, a pépesre reszelt almát, az apróra vágott vöröshagymát, az apróra zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sót.
  2. Ezt az egészet jól összedolgozzuk, végül a zsemlemorzsát is beledolgozzuk, és megfelezzük a masszánkat.
  3. Majd egy 38x36 cm tepsit kikenünk zsírral és ebbe tesszük rúdba az egyik adagot, a közepébe mély vájatot készítünk, amibe behelyezünk 1 és egy fél virslit. Majd betakarjuk és rúdba formáljuk, ugyanígy járunk el a másik húsmasszával is.
  4. Amikor készen vagyunk, 1 kissé felvert tojással jól megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Egyszer fordítjuk sütés közben.
  6. Ha megsült, kissé állni hagyjuk és tálaláshoz szeleteljük.
  7. Köretnek lehet rizs, krumplipüré és bármilyen savanyúsággal kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2751
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Ajánló

Hétvégére és vendégvárásra is tudom ajánlani...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös fasírozott
Gabimami58 139 recept

Lassan az almáinkat nagyon át kell válogatni, és mindig almakompót, mártás, pite nem lehet. Így arra gondoltam, én a fasírozott alapba pépesre reszelt almát is teszek. Nagyon finom lett és ki sem érződik az alma belőle, a családom dicsérte, hogy megint újítottam a megszokott ételen...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...