Gyümölcsös bolero torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésztához:
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g tej14 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
Krémhez:
-
38g cukor145 kcal
-
43 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
75g tej42 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
25g víz0 kcal
Tetejére:
Díszítéshez:
-
25g eper8 kcal
-
25g szőlő17 kcal
-
50g ananászkonzerv30 kcal
Összesen
1452
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésztához:
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g tej56 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krémhez:
-
150g cukor581 kcal
-
171 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g tej168 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g víz0 kcal
Tetejére:
Díszítéshez:
-
100g eper30 kcal
-
100g szőlő66 kcal
-
200g ananászkonzerv120 kcal
Összesen
5798
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésztához:
-
7g tojás9 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Krémhez:
-
4.8g cukor18 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
9.6g habtejszín28 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
3.2g víz0 kcal
Tetejére:
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.6g gyümölcsízű italpor1 kcal
-
22.3g víz0 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
Díszítéshez:
-
3.2g eper1 kcal
-
3.2g szőlő2 kcal
-
6.4g ananászkonzerv4 kcal
Összesen
184
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1551.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.9 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 377.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
1452
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 206.9 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1053 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6206.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1971 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 2270 mg
-
Nátrium 1656 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 927.5 g
-
Cukor 623 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1510.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 663 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1105 micro
Összesen
5798
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
Tésztához:
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Krémhez:
-
15 dkg cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl habtejszín
-
3 dl tej
-
1 teáskanál citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 ek zselatin
-
1 dl víz
Tetejére:
-
20 dkg cukor
-
2 tasak gyümölcsízű italpor
-
7 dl víz
-
2 tasak vaníliás pudingpor
Díszítéshez:
-
10 dkg eper
-
10 dkg szőlő
-
20 dkg ananászkonzerv
Elkészítés
Tésztához:
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat, tejet és a sütőporos lisztet.
- Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
- Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Krémhez:
- A pudingport a hideg tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és sűrűre főzzük. Beletesszük a citrom levét és a reszelt héját.
- A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez adjuk.
- Vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük, és a krémhez adjuk.
Tetejére:
- A cukrot kikeverjük a pudingporral és a boleró italporral. Felengedjük vízzel, megfőzzük, és kihűtjük.
- A megsült és kihűlt tésztát kivesszük a formából, rákenjük a citromkrémet, erre rá a boleró krémet, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Díszítéshez:
- Az epret megmossuk (a zöldjét nem vesszük le róla), és kettévágjuk, az ananászkarikákat is félbevágjuk.
- A torta tetejét kívülről körberakjuk kettévágott ananászkarikákkal, közéjük tesszük a félbevágott eper- és szőlőszemeket, majd tálcára tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 861
- Feltöltés dátuma: 2015. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Unokaöcsém ballagására készítettem el ezt a tortát.