r
Nosalty Logó

Gyümölcsös bolero torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gyümölcsös bolero torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Összesen 1452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Összesen 5798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Összesen 184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6206.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1971 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    1656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927.5 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 5798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat, tejet és a sütőporos lisztet.
  2. Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
  3. Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez:

  1. A pudingport a hideg tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és sűrűre főzzük. Beletesszük a citrom levét és a reszelt héját.
  2. A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez adjuk.
  3. Vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük, és a krémhez adjuk.

Tetejére:

  1. A cukrot kikeverjük a pudingporral és a boleró italporral. Felengedjük vízzel, megfőzzük, és kihűtjük.
  2. A megsült és kihűlt tésztát kivesszük a formából, rákenjük a citromkrémet, erre rá a boleró krémet, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Díszítéshez:

  1. Az epret megmossuk (a zöldjét nem vesszük le róla), és kettévágjuk, az ananászkarikákat is félbevágjuk.
  2. A torta tetejét kívülről körberakjuk kettévágott ananászkarikákkal, közéjük tesszük a félbevágott eper- és szőlőszemeket, majd tálcára tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 861
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös bolero torta
Salamon Csilla 1202 recept

Unokaöcsém ballagására készítettem el ezt a tortát.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...