r
Nosalty Logó

Gyors pizzás táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyors pizzás táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 637 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 2546 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 206 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 637 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 2546 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1630 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A felkockázott hagymát pici olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott gombát. Ezzel kicsit átforgatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Adunk hozzá sót, borsot, bazsalikomot, oregánót. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a kukoricát. Adunk hozzá egy kis cukrot is, a paradicsompüré savanysága miatt.
  2. Ha úgy gondoljuk, nem lett elég sűrű liszttel sűríthetjük a következő módon. 1-2 ek lisztet teszünk egy kis tálba és a hús levéből merünk rá pár kanállal, habverővel csomómentesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Ezután összefőzzük, ha szükséges még ízesítjük.
  3. Nekikezdhetünk a tésztának. Kimérjuk egy tálba a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot,a fűszereket és az olajat. Aprán adagoljuk a langyos vizet, addig amíg egy nyújtható (nem ragadós) tésztát kapunk.
  4. Félbevágjuk a tésztát, a felét félretesszük egy folpackba csomagolva, hogy ne száradjon. A másik felét jól belisztezett deszkán kb 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Felkockázzuk (kb 15×15 cm).
  5. A közepére halmozunk egy kis reszelt sajtot, majd ráhalmozunk kb 2 evőkanállal a húsból. A széleit megkenjük tojással, majd összehajtjuk. A széleit jól összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük tojással és már mehet is a sütőbe.
  6. Majd elővesszük a tészta másik felét, és sütés közben ezt is az előbb leírtak alapján előkészítjük.
  7. Aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8250
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktató, hűtést nem igénylő, melegen és hidegen is fogyasztható, egyszerűen szállítható kajcsira volt szükség

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...