Gyors pizzás táska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A töltelékhez
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g darált pulykahús58 kcal
-
16g gomba3 kcal
-
13g csemegekukorica11 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
38g víz0 kcal
A tetejére
Összesen
637
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A töltelékhez
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g darált pulykahús230 kcal
-
64g gomba14 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
150g víz0 kcal
A tetejére
Összesen
2546
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A töltelékhez
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
16.2g darált pulykahús19 kcal
-
5.2g gomba1 kcal
-
3 kcal
-
5.7g sűrített paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
A tésztához
-
32.4g finomliszt118 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
12.1g víz0 kcal
A tetejére
Összesen
206
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 163.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 5034 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
637
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.3 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3874.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 814 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1621 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 654.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 604 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 684 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 642 micro
Összesen
2546
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1630 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 közepes db gomba
-
5 dkg csemegekukorica
-
70 g sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
1.5 ek cukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A töltelékhez
- A felkockázott hagymát pici olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott gombát. Ezzel kicsit átforgatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Adunk hozzá sót, borsot, bazsalikomot, oregánót. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a kukoricát. Adunk hozzá egy kis cukrot is, a paradicsompüré savanysága miatt.
- Ha úgy gondoljuk, nem lett elég sűrű liszttel sűríthetjük a következő módon. 1-2 ek lisztet teszünk egy kis tálba és a hús levéből merünk rá pár kanállal, habverővel csomómentesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Ezután összefőzzük, ha szükséges még ízesítjük.
- Nekikezdhetünk a tésztának. Kimérjuk egy tálba a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot,a fűszereket és az olajat. Aprán adagoljuk a langyos vizet, addig amíg egy nyújtható (nem ragadós) tésztát kapunk.
- Félbevágjuk a tésztát, a felét félretesszük egy folpackba csomagolva, hogy ne száradjon. A másik felét jól belisztezett deszkán kb 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Felkockázzuk (kb 15×15 cm).
- A közepére halmozunk egy kis reszelt sajtot, majd ráhalmozunk kb 2 evőkanállal a húsból. A széleit megkenjük tojással, majd összehajtjuk. A széleit jól összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük tojással és már mehet is a sütőbe.
- Majd elővesszük a tészta másik felét, és sütés közben ezt is az előbb leírtak alapján előkészítjük.
- Aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8248
- Feltöltés dátuma: 2012. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Laktató, hűtést nem igénylő, melegen és hidegen is fogyasztható, egyszerűen szállítható kajcsira volt szükség