Gyors görög kacsaleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
283
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1134
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
55
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1329.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 918 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 171.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1861 micro
-
β-karotin 4481 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
283
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5318.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 973 mg
-
Nátrium 3674 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 686.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2359 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 522 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 7442 micro
-
β-karotin 17926 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1202 micro
Összesen
1134
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 372 micro
-
β-karotin 895 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
2 db burgonya
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
75 g rizs
-
1 l szárnyas alaplé
-
2 db tojássárgája
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor kapor
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a zellert szeletekre, a burgonyát kockákra vágjuk.
- Egy lábasban az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és az átmosott rizst, kb. 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és lefedve kb. 15-20 percig főzzük.
- A húst falatnyi darabokra vágjuk, a leveshez adjuk, és további 5 percig főzzük.
- A tojások sárgáját és a citromlevet homogénre keverjük, a végen hozzákeverünk 2 merítőkanálnyi levest, majd a maradék leveshez keverjük.
- Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott kaporral, és lefedve hagyjuk állni kb. 10 percet.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3890
- Feltöltés dátuma: 2016. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A hétvégén kacsát vásároltam, amelynek egy részéből finom kacsalevest főztem. A levest és a levesben főtt húst használtam fel ehhez a finom leveshez. Ez a leves csak frissen jó. Nem ajánlott felmelegíteni.