Gyömbéres-szegfűszeges almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
2g vaj13 kcal
A töltelékhez
-
175g alma82 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A tálaláshoz
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
812
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
19 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
7g vaj50 kcal
A töltelékhez
-
700g alma328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A tálaláshoz
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3247
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
8.5g margarin61 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
2.7g tojásfehérje1 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A töltelékhez
-
47.4g alma22 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A tálaláshoz
-
13.5g habtejszín40 kcal
Összesen
219
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 199.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
812
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 184.6 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2715.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 729 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 1129 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.3 g
-
Cukor 199 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 798.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1774 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 1678 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1091 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
3247
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
12.5 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek tejföl
-
6 dkg cukor
A töltelékhez
A tálaláshoz
Elkészítés
A tésztához
- A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat. Egy almát felkockázunk, a többit lereszeljük, és jól kinyomkodjuk a levét, majd pár csepp citromlét csepegtetünk rá.
- A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukorral és a fűszerekkel együtt az almához, majd jól átforgatjuk.
- A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
- Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
- Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
- A tölteléket belesimítjuk a tésztával kibélelt piteformába.
- A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (érdemes ezt is két folpack közt), és egyenlő vastagságú csíkokra vágjuk.
- A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen felváltva a pite tetejére rakjuk, egy-egy párhuzamos csíkot kb. 2 cm távolságra egymástól. A csíkok végeit a pite szélével összenyomkodjuk.
- Ezután a pitét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és készre sütjük.
- Vaníliás tejszínhabbal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 21
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8256
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.
Ajánló
Vaníliás tejszínnel az igazi. ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
vikki
85 recept
Volt itthon egy kis darab gyömbér és néhány alma, így jött az ötlet az almás pitéhez, amihez a jól bevált citromos pitetésztát készítettem. Így együtt a friss gyömbérrel és a citrommal nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek, aki már megunta a sima fahéjas változatot.