Gulyásleves A kis gasztronautától
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
200g marhalábszár256 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
7 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
625g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
14g tojás17 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
462
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
800g marhalábszár1024 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
6 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
26 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2500g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
55g tojás69 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1849
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
17.7g marhalábszár23 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
4g fehérrépa3 kcal
-
4.4g burgonya3 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
2.2g paprika0 kcal
-
0.6g hegyes erős paprika0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.3g sertészsír3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
55.3g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
1.2g tojás2 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
41
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1064.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 989.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 534 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1891 micro
-
β-karotin 5231 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2945 micro
-
Lut-zea 931 micro
Összesen
462
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 197.9 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 506 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4258.3 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 554 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 2196 mg
-
Nátrium 907 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 3956.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2135 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 824 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 7563 micro
-
β-karotin 20923 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 11780 micro
-
Lut-zea 3723 micro
Összesen
1849
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 167 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 261 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
80 dkg marhalábszár
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
2 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
0.5 db hegyes erős paprika
-
2 ek sűrített paradicsom
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 ek sertészsír
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2.5 l víz
A csipetkéhez
-
1 db tojás
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 csipet só
Elkészítés
A leveshez
- Felhevített zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a héjától megszabadított paradicsomot és a paprikát, és megpároljuk.
- Óvatosan hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük egy korty vízzel, majd mikor a folyadék elpárolódott, beletesszük a megtisztíott és felkockázott húst, és lepirítjuk. Ízesítjük sóval és fűszerezzük borssal, babérlevéllel és egész köménnyel. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt is.
- Fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges pótoljuk alóla a folyadékot, de egyszerre mindig csak kevéssel.
- Mikor a hús már majdnem teljesen puha, beletesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a felkockázott zellert és burgonyát, és kicsit együtt pirítjuk őket, majd felöntjük vízzel.
- A petrezselyem- és zellerzöldet összekötözzük, és a leveshez adjuk. Felforralás után fedővel lefedve főzzük.
- A csipetkét elkészítjük, a leveshez adjuk, és készre főzzük.
- Elkészítettem: 22 alkalommal
- Receptkönyvben: 265
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 21659
- Feltöltés dátuma: 2012. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Hagyományos magyar étel, talán az egyik legismertebb. Nálunk így készül, és a család nagy kedvence.