r
Nosalty Logó

Gulyásleves csipetkével Misi apától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Misi apa
Gulyásleves csipetkével Misi apától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 8764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 77 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1872 micro
  • β-karotin
    5120 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    563.2 g

Zsír

  • Összesen
    411.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14160.4 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    765 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    1482 mg
  • Foszfor
    7492 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.9 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

VÍZ

  • Összesen
    8795.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5244 micro
  • B6 vitamin:
    26 mg
  • B12 Vitamin:
    91 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1045 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    186 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1201 micro
  • Kolin:
    2501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    18716 micro
  • β-karotin
    51199 micro
  • β-crypt
    784 micro
  • Likopin
    30881 micro
  • Lut-zea
    7240 micro
Összesen 8764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    270 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A marhahúst kb. 2x2-es kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát kisseb kockára vágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk, és a paprikát karikára (a paradicsom héját forró vízbe mártás után könnyen le lehet húzni, ha valaki így szereti).
  2. A szalonnát egy megfelelő méretű edényben vagy bográcsban üvegesnél egy picit tovább pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük (elképzelhető, hogy a hagyma igényel még némi zsiradékot, ezt sertészsírral pótolhatjuk).
  4. Ekkor hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk csak türelmesen, míg a hús levet nem ereszt.
  5. Most jöhetnek a fűszerek (a pirospaprika kivételével). Egy kis ideig rotyogtatjuk velük, és hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, az egészet alaposan átkeverjük, és hagyjuk, hogy a paradicsom és a paprika levet engedjen.
  6. A pörköltre mindig oda kell figyelni, hogy elegendő lé legyen alatta, de mindig csak annyi, hogy éppen ellepje. (Ezt víz hozzáadásával pótolhatjuk)
  7. Míg a pörköltünk rotyog, addig megpucoljuk a zöldségeket.
  8. Mikor a pörköltünk már félpuhára főtt, hozzáadjuk a pirospaprikát, hagyjuk egy kis ideig rotyogni, majd hozzáadjuk a zöldségeket a zeller zöldjével együtt (de a krumplit még nem, mert az szétfőne, mire kész a gulyásunk).
  9. Felöntjük vízzel, kb. annyival, hogy 2-3 ujjnyival ellepje az egészet, hagyjuk főni tovább.
  10. Mihelyst a hús és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a krumplit és a csipetkét, ha ezek megfőttek, máris tálalhatjuk finom friss paraszt kenyérrel.
  11. Csipetke elkészítése:
  12. A tojásokat feltörjük, hozzáadjuk a sót, és összekeverjük.
  13. Ezt követően jöhet a liszt, jól összegyúrjuk.
  14. Majd lisztezett kézzel az ujjunk közötti csavarással elcsipegetjük a tésztát, egy picit mindig rázogassuk meg egy pici lisztben.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31926
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

Ezt az étel a másnapra megmaradt marhapörköltből szoktuk csinálni, de frissen a legjobb.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...