Gulyásleves ahogy Évi néni készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
94g marhalábszár120 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
64g vöröshagyma23 kcal
-
34g fehérrépa22 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
23g paradicsom4 kcal
-
13g burgonya7 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
375g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
7g tojás9 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
Összesen
311
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
750g marhalábszár960 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
11g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
3000g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Összesen
2480
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
13.3g marhalábszár17 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
4.8g fehérrépa3 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
2.8g zeller1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.8g tv-paprika0 kcal
-
3.2g paradicsom1 kcal
-
1.8g burgonya1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
53.4g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
1g tojás1 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
Összesen
42
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 609.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1269 micro
-
β-karotin 3335 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 579 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
311
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.9 g
Zsír
-
Összesen 83.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9149.8 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 401 mg
-
Foszfor 2435 mg
-
Nátrium 5326 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 4876.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2743 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 10149 micro
-
β-karotin 26676 micro
-
β-crypt 505 micro
-
Likopin 4634 micro
-
Lut-zea 3040 micro
Összesen
2480
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 82 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
75 dkg marhalábszár
-
3 ek sertészsír
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
3 közepes db fehérrépa
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
3 db zellerlevél
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 nagy db paradicsom
-
1 db burgonya
-
1 ek só
-
1 kk bors
-
1 teáskanál köménymag
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
3 l víz
A csipetkéhez
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt
Elkészítés
A leveshez
- A zsírt felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a felkockázott vöröshagymát.
- Ha a hagyma üveges, akkor hozzáadhatjuk a falatnyi kockákra vágott, inaitól megtisztított húst. Sózzuk, borsozzuk, pirítjuk kb. 5 percig, míg minden kocka el nem szürkül.
- Ekkor jönnek hozzá az ízlés szerint feldarabolt zöldségek, a zeller zöldje, amivel tovább pirítjuk még néhány percig a húst, majd következik a fokhagyma, a kömény, a pirospaprikák és a cayenne bors (ha szeretjük csípősen). Felengedjük hideg vízzel, és kis lángon főzzük legalább 1,5 óráig.
- Közben a tojásból és a lisztből kemény tésztát gyúrunk, amit apró darabokra elcsipkedünk, ujjaink között megsodorgatunk, lisztezett deszkára vagy tányérra félretesszük.
- Amikor érezzük, hogy a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott tv paprikát és paradicsomot, a felkockázott burgonyát, valamint a csipetkét, és további 10 percig főzzük a levest.
- Tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 24048
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Fiam táborba utazott, így most sort keríthetünk az olyan "emberes" étkekre is, amit ő nem kedvel. Most jön a melegben a nagy hízókúra, de mit lehet tenni, ki kell használnunk az alkalmat.