r
Nosalty Logó

Guinness sörben sült marhapofa

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Guinness sörben sült marhapofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
sörös
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    390 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6009 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4091 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1560 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2415 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9917 micro
  • β-karotin
    24034 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13810 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 1883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    539 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhapofát sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés kakaóporral.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és nagy lángon a hús mindkét oldalára néhány perc alatt kérget sütünk. Ha kész, kivesszük, és félretesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat, ha szükséges, majd megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát.
  4. Hozzáadunk egy darab lereszelt sárgarépát, egy darab lereszelt fehérrépát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és néhány percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, és hozzáadjuk a worcestershire-szósz, majd az egészet felöntjük a Guinness sörrel. További 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk az alaplevet is, és elzárjuk alatta a lángot.
  5. Egy hőálló edénybe tesszük a marhapofát, felöntjük a szósszal, beletesszük a maradék, karikára vágott zöldséget, és hozzáadjuk a babérlevelet.
  6. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 2,5-3 órára, amíg a marhahús teljesen meg nem puhul.
  7. Ha elkészült, kivesszük a léből a húsokat, majd átöntjük egy serpenyőbe. Közepes lángon nagyjából a felére forraljuk vissza, és ezzel meglocsolva tálaljuk a húst.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 24816
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a lassan készült ételeket, mert annyi zamat és íz koncentrálódik bennük, hogy valami elképesztő eredményt ad a végén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...