r
Nosalty Logó

Görög töltött káposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Görög töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Összesen 639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Összesen 1915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Összesen 64 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5067.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    2254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1714.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    1306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2086 micro
Összesen 1915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A káposzta torzsáját hegyes késsel kivágjuk. Egészben forrásban lévő vízbe tesszük, és egyenként lefejtünk 14-15 levelet. (A közepét más étel készítéséhez használjuk fel.) Lecsepegtetjük, amikor már kissé kihűlt, a tövén lévő vastag eret levékonyítjuk (hogy a felgöngyölésnél ne akadályozzon).
  2. A töltelékhez a kétféle darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, rizzsel és a durvára vágott petrezselyemzölddel. Sóval, borssal és a chilipehellyel fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk.
  3. A leveleket egyenként megtöltjük a rizses hússal és felgöngyöljük, két végét összenyomva lezárjuk.
  4. Egy lábas alját kirakunk káposztalevelekkel. Szorosan egymás mellé ráhelyezzük a káposzta tekercseket. Ráöntjük az olívaolajat és a levest, sózzuk. Felfőzzük, majd lefedve kb. 45 percig főzzük. A főzőlevet leszűrjük.
  5. 250 ml-t a főzőléből egy kis edényben felfőzzük. Besűrítjük a citromlével elkevert étkezési keményítővel. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgáját. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A káposzta tekercseket a szósszal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5183
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredete "Görögország - Mediterrán finomságok" című szakácskönyv.

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...