r
Nosalty Logó

Görög spenótpite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Görög spenótpite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 428 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8966 micro
Összesen 428 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14441.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    3520 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    6763 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4318 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    3767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1772 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41202 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89658 micro
Összesen 4275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3454 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a tésztát, és kétfelé vesszük, az alsó lap kissé nagyobb legyen a felsőnél, kisodorjuk, beletesszük az alsót a tepsibe, kis pereme legyen, megszórjuk kis zsemlemorzsával, hogy ha a spenót még levet engedne, felszívhassa a prézli.
  2. Az olívaolajon megpároljuk a zöldhagymát, fokhagymát és a spenótot, sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk, fel kell innia a levet.
  3. Rátesszük a kész spenótot az alsó lapra, erre morzsoljuk a fetát (túrót), az egyik tojást elkeverjük a joghurtban (tejfölben), ráöntjük a spenótra, megszórjuk a reszelt sajt nagy részével (hagyjunk a tetejére is!), ha akarjuk, egy villával ezt a fetás-joghurtos masszát a spenót közé keverhetjük.
  4. Betakarjuk a felső lappal, a másik tojással megkenjük a tetejét, megborsozzuk, a maradék reszelt sajtot rászórjuk, és sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10372
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Ajánló

Egy könnyű leves után ebédre, vagy egy nagy pohár hideg tejjel vacsira...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Sós piték között a legnagyobb kedvenc. Kisfiam, mikor Angliában tanult, a spanakopita hiányzott neki a legjobban, telefonon mondtam el neki a receptet, "kisfiam ez nagyon egyszerű", és ugye milyen egy fiú egyetemista háztartása, sodrófa hiányában sörös üveggel állt neki este tízkor tésztát nyújtani, aztán a haverjaival együltő helyükben eltüntették a tepsivel..:) Leveles tésztával is lehet készíteni, azzal még egyszerűbb...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...