r
Nosalty Logó

Görög rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Görög rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3444 kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 861 kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    130 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5785.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2357 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    548 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1079 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3444 kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 224 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit sós vizben kifőzzük.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikátés a darált húst, melyet addig párolunk, míg puha nem lesz.
  3. Elkészítjük a rántást, melyet tejjelöntünk fel, és belecsurgatjuk a tojásokat. Jólösszekeverjük.
  4. Egy jénai aljára szórunk 2-3 csipetzsemlemorzsát, aztán a spagetti felét belerakjuk, rátesszük adarált husit, majd meginta spagetti jön.
  5. Ráöntjük a rántást, és segítünk neki, hogy behatoljon a húsés a spagetti közé.
  6. A tetejére reszeljük a sajtot, és mehet is a sütőbe.
  7. Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 2161
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 770720
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 15.

Ajánló

Aki szereti a ketchupot, az gazdagíthatja vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi ismerősömtől kaptam ezt a receptet, aki Görögországba költözött, a PAPI nevet az akkor még kisfiam ragasztotta hozzá. Mi imádjuk ezt a különleges és egyszerű egytálételt, a tojásos rántástól egy kicsit különleges lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...