r
Nosalty Logó

Gombócos töltött kel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Gombócos töltött kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    690 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    6677 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2459 micro
Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztáról lefejtünk 5-6 levelet.
  2. A többit részét felvágjuk, egy nagyobb fazékba tesszük.
  3. Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk, majd ezt is kisebb kockákra vágva hozzátesszük.
  4. Felöntjük vízzel, sót adunk hozzá, köménymagot, a karikára vágott újhagymát és kicsit előfőzzük, majd az egész leveleket is belerakjuk pár percre, hogy könnyen fel tudjuk majd a töltésnél tekerni. Kivesszük pár perc múlva, és kihűtjük. Reszeljük le a paradicsomot és adjuk a kelkáposztához.
  5. Elkészítjük a hústölteléket. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. és a húshoz adjuk, a kockára vágott hagymát, tojást, sót, borsot, összedolgozzuk és a kelkáposztaleveleket megtöltjük, batyukat készítünk belőle és berakjuk a kelkáposztához főni.
  6. A zsírból és a lisztből rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, és amikor szép rózsaszínű a rántásunk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel, és a megfőtt kelkáposztára öntjük.
  7. Egyet forr a rántással, és kész az ételünk.
  8. A végén 1 kk majorannát szórjuk a tetejére, de ezzel már nem főzzük, csak letakarjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3419
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A férjem hozott egy dohos, piszkos kis receptes füzetet, és annyira erős szaga volt, hogy kitettem szellőzni. Aztán behoztam és belenéztem. Tetszettek a benne lévő receptek. A  kelkáposztából csak frankfurti levest készíthetek, mert a főzeléket a családom nem eszi meg, ezért nagyon örültem ennek a töltött kelkáposzta receptnek. Ma ezt készítettem, de én változtattam rajta. A zsemle helyett én rizst félig megfőztem, és ezt kevertem bele. Azonkívül a húshoz 2 kk pirospaprikát tettem, és a rántásba is. Az eredeti receptben a pirospaprika nem szerepel, nyugodtan ki lehet hagyni. A másik, amit változtattam, hogy nem levélbe töltöttem, hanem csak gombócokat a kelkáposztákra szétraktam, és így főztem meg. Hasonlóan, mint a töltött káposztát úgy készítettem, csak nem savanyúan. Még két receptem van a kelkáposztával, amit hamarosan elkészítek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...