r
Nosalty Logó

Gombás-vörösáfonyás szarvasragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sharkynori
Gombás-vörösáfonyás szarvasragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1973 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11836 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 3876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kis kockára vágjuk, a zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a sült szalonnát kiszedjük. A forró zsíron pár percig pirítjuk a darabokra vágott húst, majd átöntjük egy nagy sütőtálba (én jénai tálban sütöttem).
  2. A répát vágjuk félbe, és szeleteljük fel, a zellert vágjuk kis kockákra, a fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel, a gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, és ezeket mind dobjuka hús mellé a tálba.
  3. A mazsolát, a dzsemet, a rozmaringot, a bort, az aszút és ízlés szerint sót és borsot rakjuk még hozzá a zöldséges húshoz, és keverjük jól össze.
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük a ragut, és lefedve sütjük, amíg meg nem puhul a hús.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 200 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 19153
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

Mi a vadast mindig röstivel szoktuk enni, kedvenc rösti reseptem megtalálható a Nosalty-n kukoricás rösti néven :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sharkynori 6 recept

Az interneten találtam valahol ezt a receptet, a hozzávalókat kissé átalakítva megcsináltam a családnak ebédre, és nagy sikert aratott. Nálunk a vadas mellé mindig röstit szoktunk enni, de másfajta krumplikörettel vagy tésztával is el tudom képzelni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...