r
Nosalty Logó

Gombás - spenótos tavaszi tekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Arthemis
Gombás - spenótos tavaszi tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Összesen 983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Összesen 4907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7987.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    4662 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4060 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10094 micro
Összesen 4907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a zöldségeket mossuk, pucoljuk, majd vékony csíkokra (julienne vágás) daraboljuk.
  2. Verjük fel a tojást, és az olaj kivételével adjuk hozzá az ízesítőket.
  3. A felforrósított olajba tegyük a zöldségeket, és kevergetve süssük 2-3 percig. Adjuk hozzá a fűszeres tojást, és ha megszilárdult, akkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  4. Dolgozzuk össze a tésztát, és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percig nedves ruha alatt pihenni. Nyújtsuk ki 1,5 mm vastagra, és 16 x 16 cm-es darabokat vágjunk belőle. Tegyünk a tésztakockák közepébe 1-2 kanál tölteléket. Két szélét behajtva tekerjük fel.
  5. Majd a szokásos módon panírozzuk (a zsemlemorzsába én tettem szezámmagot).
  6. Forró olajban süssük ki.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8895
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

A panírozásnál a kezet lisztezni kell, mert a vékony tészta hamar ráragad és kiszakad. Macerás, de a végeredmény miatt megéri. Rizzsel és ananászszósszal tálaltam. A tölteléket szabadon lehet változtatni, vagyis nem ront az ízén, ha valami kimarad, vagy más kerül bele.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...