Gombás spaghetti fehérboros tejszínes zöld pestoval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
83g gomba18 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
20g pesto78 kcal
-
28 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
17g kecskesajt61 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
83g spagetti tészta309 kcal
Összesen
637
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g gomba53 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
60g pesto234 kcal
-
100g félszáraz fehérbor84 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
204g koktélparadicsom37 kcal
-
250g spagetti tészta928 kcal
Összesen
1911
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
21.9g gomba5 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
5.2g pesto20 kcal
-
8.7g félszáraz fehérbor7 kcal
-
8.7g főzőtejszín11 kcal
-
4.4g kecskesajt16 kcal
-
17.8g koktélparadicsom3 kcal
-
21.9g spagetti tészta81 kcal
Összesen
166
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 933.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 238 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
637
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 77.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2801.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1073 mg
-
Nátrium 906 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 713.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 690 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 206 micro
-
β-karotin 1129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5249 micro
-
Lut-zea 468 micro
Összesen
1911
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 459 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 db chili
-
3 szál petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fekete bors
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 teáskanál oregánó
-
3 ek olívaolaj
-
1 dl félszáraz fehérbor
-
1 dl főzőtejszín
-
12 db koktélparadicsom
-
25 dkg spagetti tészta
Elkészítés
- A hagymákat, chilit és a petrezselymet aprítjuk, a gombákat szeleteljük.
- A tészta főző vizét feltesszük, sózzuk, öntünk bele néhány csepp olajat.
- Egy nagy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a chilit, s a gombát, fűszerezzük. Amikor már pirult egy kicsit, rákanalazzuk a pestot, ráöntjük a bort és a tejszínt.
- Közben a tésztát belerakjuk a fazékba. Amikor már al dente, rámerjük a szószra a tésztát. Kanalazunk rá egy keveset a főzővízből, összekeverjük.
- Tálaljuk. A tésztára morzsolunk sajtot, s teszünk rá koktélparadicsomot.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1805
- Feltöltés dátuma: 2014. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
A hűtőben még van saját készítésű zöld pesto. Nem használtam hozzá tartósítószert, nem szeretném, ha megromlana, másrészt szeretem a vele készült ételeket. Most egy olaszos ízvilágú pasta volt a napirenden. Fenséges volt. Remélem, a Gastronómia történetébe így fog bevonulni: Spaghetti alla Andrea con funghi, pesto verde, molto chili e aglio, vino bianco, crema, pomodorini e formaggio di capra Nos, ennyit az öntömjénezésről! Következzen a RECEPT!