Gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Neith konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
100g kukoricadara362 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
18 kcal
Összesen
659
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
200g kukoricadara724 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
15g tamarind paszta36 kcal
Összesen
1318
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
27.1g kelkáposzta6 kcal
-
10.8g kukoricadara39 kcal
-
21.7g padlizsán5 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
16.2g gomba3 kcal
-
16.2g spenót3 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.8g kókuszzsír7 kcal
-
0.8g tamarind paszta2 kcal
Összesen
71
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2903.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 1742 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 644.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 669 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 471 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 7416 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14754 micro
Összesen
659
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5807.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 640 mg
-
Foszfor 1140 mg
-
Nátrium 3483 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1289.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1242 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1338 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 942 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 14831 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29507 micro
Összesen
1318
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 803 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1598 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db kelkáposzta
-
200 g kukoricadara
-
1 db padlizsán
-
1 közepes db vöröshagyma
-
30 dkg gomba
-
30 dkg spenót
-
0.5 fél citromból nyert citromlé
-
2 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
1 kk kakukkfű
-
1 teáskanál curry por
-
2 kk fokhagymapor
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek kókuszzsír
-
1 evőkanál tamarind paszta
Elkészítés
- A kelkáposztát apró darabokra tépjük vagy vágjuk, és egy lapos, széles tepsibe terítjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt chilivel, fokhagyma-granulátummal, meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokos, lehetőleg légkeveréses sütőben, többször átkeverve ropogósra sütjük.
- A polentához felteszünk egy fazékban kicsit több, mint 1 liter vizet. Ha felforrt a víz, sózzuk, beledobunk egy jó pár friss bazsalikomlevelet, szórunk bele fokhagyma-granulátumot, és belefacsarjuk a fél citrom levét, majd folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Kb. 5-10 percig kavargatva kis lángon készre főzzük. Majd a lángot elcsavarva, fedő alatt hagyjuk, amíg a gombát elkészítjük.
- A raguhoz felkockázunk egy fej vöröshagymát, feldaraboljuk a padlizsánt, majd mindkettőt kókuszzsíron pirítjuk. Ha már kezd szép színük lenni, hozzázúdítjuk a gombát is. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal, curryvel, kakukkfűvel, fokhagymával, és gyakran kevergetve nagy lángon megpirítjuk. Ha már szép színük van (és még jobb illatuk), hozzáadjuk a spenótot és kb. 1 ek. tamarindot, majd pici vizet alátéve, kb. 8-10 perc alatt készre pároljuk. (Kísérletező kedvűek itt önthetnek hozzá egy kis fehérbort is, nekem sajnos pont nem volt itthon, de majd legközelebb.:-) )
- Szépen tányérra halmozva tálaljuk. Jó étvágyat! :-)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 918
- Feltöltés dátuma: 2020. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Neith konyhája
1 recept
Azt élvezem legjobban a vegán étkezésben, hogy az ízek kavalkádja az ételekben szinte határtalan. Soha életemben ilyen változatosan nem ettem, ennyiféle fűszert és alapanyagot nem próbáltam ki, mint az elmúlt évek alatt, vegánként. Minden variációt ki lehet próbálni egy ételnél, ami csak eszetekbe jut, a fűszerezésnél csak a fantáziátok szab határt. Ez is egy ilyen recept, igazi összevariálós, "Mi van itthon?" ebéd.