Gombás-gorgonzolás lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A gombához:
-
15 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
63g víz0 kcal
A gorgonzola-mártáshoz:
-
11g vaj75 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g gorgonzola353 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Azon kívül:
-
80g lasagne tészta297 kcal
-
30g mozzarella90 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
1118
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A gombához:
-
10g szárított gomba30 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
125g víz0 kcal
A gorgonzola-mártáshoz:
-
21g vaj151 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g gorgonzola706 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Azon kívül:
-
160g lasagne tészta594 kcal
-
60g mozzarella179 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
2233
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A gombához:
-
0.8g szárított gomba2 kcal
-
31.3g csiperkegomba7 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
9.8g víz0 kcal
A gorgonzola-mártáshoz:
-
1.6g vaj12 kcal
-
2.2g salottahagyma1 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
15.6g gorgonzola55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Azon kívül:
-
12.5g lasagne tészta46 kcal
-
4.7g mozzarella14 kcal
-
8 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
Összesen
174
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 60.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4164.6 g
-
Cink 270 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 983 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 1760 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 285.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
1118
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.5 g
Zsír
-
Összesen 120.6 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8329.1 g
-
Cink 540 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1965 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1879 mg
-
Nátrium 3521 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 571.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
2233
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 650.7 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A gombához:
-
400 g csiperkegomba
-
1.5 ek vaj
-
1 tk kakukkfű
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk citromlé
-
125 ml víz
A gorgonzola-mártáshoz:
-
1.5 ek vaj
-
1 db salottahagyma
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
200 ml tej
-
200 g gorgonzola
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Azon kívül:
-
60 g mozzarella
-
25 g parmezán sajt
-
0.5 tk vaj
Elkészítés
A gombához:
- A gombához a szárított vargányát 125 ml langyos vízzel felöntjük, és kb. 30 percet hagyjuk ázni. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vargányát szűrőbe öntjük, jól kinyomkodjuk, az áztatóvizet felfogjuk. A vargányát apóra vágjuk.
- A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a kétféle gombát a kakukkfűvel magas hőmérsékleten, adagonként kb. 6 percig pirítjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a petrezselymet is hozzákavarjuk.
- A gorgonzola-mártáshoz a salottát meghámozzuk, apróra vágjuk. A vajat egy lábasba felforrósítjuk, a salottát hozzáadjuk, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk, majd állandóan kavarva hozzáöntjük a tejet és a vargánya áztatóvizét. Felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd belemorzsoljuk a gorgonzolát, és felolvasztjuk benne. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- Egy 22x16 cm tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. Az aljára kevés gorgonzola-mártást kenünk. Ráhelyezzünk egy lasagne lapot, megszórjuk a gomba 1/3-ával, meglocsoljuk a gorgonzola-mártás ¼-ével. Tovább folytatjuk a rétegezést, az utolsó lasagne lapra a maradék gorgonzola-mártást simítjuk. Megszórjuk az apró kockákra vágott mozzarellával és a frissen reszelt parmezánnal.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x16
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1605
- Feltöltés dátuma: 2018. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom krémes lasagne most gombával. Gorgonzola helyett elkészíthetjük egy finom, aromás hegyi sajttal is.