r
Nosalty Logó

Gluténmentes Mince lepénykék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gluténmentes Mince lepénykék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Mince Meat-hez

Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Mince Meat-hez

Összesen 5739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Mince Meat-hez

Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    288.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3181.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 5739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mince Meat-hez

Elkészítés

Tésztához

  1. A törökmogyorót 200 Celsius fokon 5-10 perc alatt pörköljük. A sütőt 180 Celsius fokra mérsékeljük. Hagyjuk lehűlni a mogyorót, és lemorzsoljuk a héját. Konyhai robotgépben megőröljük, sőt addig daráljuk, míg összeáll, majdnem mogyoróvajjá daráljuk.
  2. A rizs- és csicseriborsó lisztet és a xantanát összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a cukrot és sót.
  3. Belegyúrjuk a vajat és mogyorómasszát. Lágy tésztát kell kapjunk, ami nem ragad. Ha szükséges, lisztet adhatunk még hozzá.
  4. 6 cm átmérőjű és maximum 2 cm mély formácskákba diónyi mennyiségű tésztát szétnyomkodunk, egyenletes vastagságúra. A formákat nem kell kikenni.
  5. Egy evőkanál mince meat-et helyezünk minden egyes tésztába. Ne töltsük túl őket. Egy-egy diónyi adag tésztát a tenyerünkön szétnyomunk, és a lepénykék tetejére helyezzük. Ne felejtsünk el fogpiszkálóval lyukat fúrni a lepénykék tetején, hogy a gőz eltávozhasson, különben szétrobbanhat a lepénykénk.
  6. Csillagokat is vághatunk a lepénykék tetejére. Diónyi méretű tésztát deszkán lelapítunk, és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kinyomjuk. Késsel csillagot vágunk belőle. Persze, ha van ilyen kis csillagformánk vagy bármilyen más kiszúró forma, amit használni szeretnénk, sokkal könnyebb! A lényeg, hogy 5 cm átmérőjű vagy kisebb legyen.
  7. A lepénykéket fedő nélkül is hagyhatjuk. Kisülés után, lehűlve, porcukorral szórhatjuk vagy cukormázzal díszíthetjük.
  8. Ha a sütő rácsai túlságosan messze vannak egymástól - mint az enyém - és a formák nem állnak meg rajta vízszintesen, akkor egy nagy sütőtepsire rakjuk a lepénykéket, és úgy süssük. 20 perc alatt kész.
  9. Hagyjuk a formákban kihűlni. Ilyenkor porhanyósak! Nagyon óvatosan a tenyerünk felett fejtetőre fordítjuk, és a formákat óvatosan összenyomjuk kicsit. A kezünkbe hullik majd, és óvatosan dobozba vagy tálra helyezzük. A lepények egy nap múlva jobban összeállnak, és könnyebben kezelhetőek. 15-20 db lesz belőle, attól függően, hogy bevonjuk-e tésztával.

Mince Meat-hez

  1. A mandarinok héját egy közepes tepsibe vagy jénaiba lereszeljük.
  2. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra vágjuk, és a tepsibe vagy jénaiba tesszük. A mandarinok levét kifacsarjuk, és az almára öntjük, így nem barnul meg.
  3. A szárított gyümölcsöket, barna cukrot és fűszereket rászórjuk, és összekeverjük.
  4. A ledarált hájat is belekeverjük (vagy a lereszelt vagy apró darabokra vágott vajat).
  5. A tepsit vagy jénait tiszta konyharuhával vagy folpackkal betakarjuk, és egy éjszakára vagy 8-12 órán át pihentetjük.
  6. A folpackot vagy konyharuhát eltávolítjuk, és az almás gyümölcsös masszát átkeverjük.
  7. Most már alumínium fóliával fedjük be a tepsit vagy jénait. A sütőt 120 C fokra előmelegítjük, és 3 órán át szárítjuk.
  8. Miután kihűlt, belekeverjük a rumot vagy konyakot. Tiszta üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből 1 liter lesz. Légmentesen lezárva, sötét, hűvös helyen tárolva egy évig eláll. Ebből a keverékből kb. 15 evőkanálnyi mennyiségre lesz szükségünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1063
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Ajánló

A mogyoró pörkölése kiszárítja, ízletesebbé teszi, és a héját könnyebben lemorzsolhatóvá a törökmogyorónak. Minden dióféle íze karakteresebb lesz pörkölés által. Mince meat helyett szárított gyümölcsöket keverjünk össze lekvárral, de ízben sajnos utána sem ér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti mince pie avagy lepényke sütőtepsije a háttérben látható. 6 cm széles, 1 cm mély minden egyes mélyedés. Ehelyett kis tortaformácskákat használhatunk. Sajnos a muffin sütőforma túl mély ezekhez a lepényekhez. A tészta omlós lesz, a töltelék nem túl édes. Nagyon laktató.

Hozzávalók

Tésztához

Mince Meat-hez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...