Gibanica Judit69 konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Omlós tészta
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
3g víz0 kcal
Almás töltelék
Túrós töltelék
Mákos töltelék
Diós töltelék
Összeállítás
Összesen
1850
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Omlós tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
16g víz0 kcal
Almás töltelék
-
1000g alma468 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Túrós töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
Mákos töltelék
-
300g mák1575 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g tej84 kcal
Diós töltelék
-
300g dió1962 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g tej84 kcal
Összeállítás
Összesen
9247
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Omlós tészta
-
5.4g finomliszt19 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.4g víz0 kcal
Almás töltelék
-
26.8g alma13 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Túrós töltelék
-
13.4g tehéntúró20 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
Mákos töltelék
-
8g mák42 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4g tej2 kcal
Diós töltelék
-
8g dió53 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4g tej2 kcal
Összeállítás
Összesen
247
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 98.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3214.6 g
-
Cink 267 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 1146 mg
-
Vas 209 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 1074 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.3 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 290.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
1850
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 268.1 g
Zsír
-
Összesen 493.6 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 236 g
-
Koleszterin 858 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16073.2 g
-
Cink 1337 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 5728 mg
-
Vas 1044 mg
-
Magnézium 1672 mg
-
Foszfor 5368 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 60 mg
-
Mangán 72 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 991.5 g
-
Cukor 519 mg
-
Élelmi rost 106 mg
VÍZ
-
Összesen 1454.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1164 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 129 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 702 micro
-
Kolin: 675 mg
-
Retinol - A vitamin: 1115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1062 micro
Összesen
9247
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.1 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Omlós tészta
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 teáskanál cukor
Almás töltelék
-
1 kg alma
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál fahéj
Túrós töltelék
-
50 dkg tehéntúró
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
Mákos töltelék
-
10 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
150 ml tej
Diós töltelék
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
150 ml tej
Összeállítás
Elkészítés
Omlós tészta
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal annyi vízzel összegyúrjuk, hogy összeálljon a tészta, majd átlátszó fóliába tekerve hűtőbe tesszük.
- Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk, majd a levétől alaposan kinyomkodjuk. Azután hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat.
- A túrós töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.
- A darált mákot egy tálba tesszük, és elkeverjük benne a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd leforrázzuk vele a mákot.
- A diót egy tálba tesszük, és elkeverjük benne a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd leforrázzuk vele a diót.
- A tojást elkeverjük a tejfölben.
- Az omlós tésztát egy kb. 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elkenjük rajta a mákos töltelék felét, majd betakarjuk 2 réteslappal (a túllógó széleket a töltelékre hajtjuk), azután lekenjük vékonyan a tojásos tejföl keverékével. Erre kerül a túrós töltelék fele, ismét 2 réteslap, kenés, erre simítjuk a diós töltelék felét, ismét 2 réteslap, kenés és végül az almás töltelék fele. Betakarjuk ismét 2 réteslappal, és megkenjük vékonyan a tejfölös tojással. A rétegezést ismét elvégezzük, majd a tetejét betakarjuk a megmaradt réteslapokkal, és végül lekenjük a megmaradt tojásos tejföllel.
- 160 °C-on kb. 1 órán át sütjük. Sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszúkás szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8751
- Feltöltés dátuma: 2018. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept
Prekmurska gibanica egy hagyományos, szlovén süteménykülönlegesség. Tulajdonképpen a flódnihoz nagyon hasonlít, azzal a különbséggel, hogy még egy réteggel (túró) gazdagabb a töltelék, és a töltelékek mindegyike duplán kerül a süteménybe.