Gesztenyés mousse desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kötelesné Bognár Alexandra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Brownie sütés
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
14g finomliszt52 kcal
-
11 kcal
-
8 kcal
Gesztenye mousse elkészítése
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g lapzselatin6 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
4g sütő rum10 kcal
Fehércsokoládés glazúr
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
2g lapzselatin8 kcal
-
80 kcal
-
30g méz91 kcal
Összesen
1111
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Brownie sütés
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
75g barna cukor285 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
85g finomliszt309 kcal
-
68 kcal
-
12g vaníliás cukor46 kcal
Gesztenye mousse elkészítése
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
75g barna cukor285 kcal
-
75g tej42 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
25g sütő rum58 kcal
Fehércsokoládés glazúr
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
14g lapzselatin49 kcal
-
482 kcal
-
180g méz547 kcal
Összesen
6657
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Brownie sütés
-
9.4g étcsokoládé51 kcal
-
6.2g vaj45 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
3.9g barna cukor15 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Gesztenye mousse elkészítése
-
13g gesztenyemassza23 kcal
-
3.9g barna cukor15 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
10.4g habtejszín30 kcal
-
1.3g sütő rum3 kcal
Fehércsokoládés glazúr
-
10.4g fehér csokoládé56 kcal
-
0.7g lapzselatin3 kcal
-
25 kcal
-
9.4g méz28 kcal
Összesen
346
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
1111
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.7 g
Zsír
-
Összesen 315.4 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4832.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1446 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 1867 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 877.4 g
-
Cukor 676 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 362.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1744 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 695 mg
-
Retinol - A vitamin: 1713 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 377 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
6657
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
Brownie sütés
-
180 g étcsokoládé
-
120 g vaj
-
3 db tojás
-
75 g barna cukor
-
75 g cukor
-
85 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
12 g vaníliás cukor
Gesztenye mousse elkészítése
-
250 g gesztenyemassza
-
75 g barna cukor
-
75 ml tej
-
5 db lapzselatin
-
200 ml habtejszín
-
25 ml sütő rum
Fehércsokoládés glazúr
-
200 g fehér csokoládé
-
7 db lapzselatin
-
150 ml sűrített tej (cukrozott)
-
90 ml méz
Elkészítés
Brownie sütés
- Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk, egyneműre keverjük.
- Ezután a tojásokat kihabosítjuk a barna, kristály- és vaníliás cukorral. A csokoládés vajat hozzáöntjük a tojásos keverékhez, majd hozzászitáljuk a száraz hozzávalókat.
- Alaposan elkeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 185 fokon 20 percig sütjük alsó-felső sütésen.
Gesztenye mousse elkészítése
- Elkészítjük a gesztenyemousset. A tejszínt alaposan behűtjük, a lapzselatinokat jéghideg vízbe beáztatjuk. A tejet a barna cukorral forrásig melegítjük, majd feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. A zselatinos tejet a gesztenyemasszához öntjük, és botmixerrel segítségével alaposan átdolgozzuk.
- Hozzákeverjük a rumot, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A tejszínt laza habbá verjük, majd két-három részletben a gesztenyés részhez forgatjuk. A kész mousset azonnal felhasználjuk.
- A szilikon félgömbforma mélyedéseit teljesen betöltjük a kész gesztenyemousse-szal és megfagyasztjuk.
Fehércsokoládés glazúr
- Előkészülünk a fehércsokis glazúrhoz. A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A vizet, a mézet (vagy lehet glükózszirup is) és a sűrített tejet egy lábasba mérjük és forrásig melegítjük.
- Levesszük a tűzről és feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. A zselatinos keveréket a fehércsokoládéra öntjük, majd egyneművé keverjük. Óvatosan keverjük össze, hogy buborékok ne képződjenek. Az ideális áthúzó hőmérséklete 27-28 fok.
- Az előre kifagyasztott félgömböket kivesszük a fagyasztóból, rácsra helyezzük és a glazúrral szépen egyenletesen leöltjük őket, majd a gesztenyemousse félgömböket a kiszaggatott brownie-ra helyezzük.
- Díszítésként használhatunk megmaradt brownie morzsát. Bolti csokoládé dekorációt, vagy akár készíthetünk ostyaleveleket is.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 199
- Feltöltés dátuma: 2024. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
Kötelesné Bognár Alexandra
1 recept