Gesztenyés-habos almatorta
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
9g porcukor36 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
6g rétesliszt23 kcal
-
2g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
88g tej49 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
6g víz0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
Az almához
Az összeállításhoz
-
35 kcal
-
31g gesztenyemassza56 kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
16g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
50g víz0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Az almához
Az összeállításhoz
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
4.2g tojás5 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
1.3g rétesliszt5 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
17.8g tej10 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
Az almához
Az összeállításhoz
-
2.5g sárgabaracklekvár7 kcal
-
6.4g gesztenyemassza11 kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 225.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.3 g
Zsír
-
Összesen 200.3 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4902.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1806 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 1544 mg
-
Nátrium 1264 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 873.5 g
-
Cukor 512 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1802.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1766 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 589 mg
-
Retinol - A vitamin: 1696 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 711 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1178 micro
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
7.5 dkg cukor
-
7.5 dkg porcukor
-
10 dkg finomliszt
-
5 dkg rétesliszt
-
2 ek víz
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
7 dl tej
-
10 ek cukor
-
1 ek zselatin
-
0.5 dl víz
-
5 dl habtejszín
Az almához
Az összeállításhoz
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
25 dkg gesztenyemassza
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból süssünk egy piskótát. Erre mindenkinek megvan a saját módszere. Én először habosra keverem a cukrot és az egész tojásokat robotgéppel. Utána már csak kézi habverővel belekeverem a vizet és a sütőporos lisztet.
- A pudingot főzzük meg és hűtsük le.
- A tortalapot a csatos formában kenjük meg sárgabarack lekvárral.
- Egyenletesen oszlassuk el rajta a krumplinyomón átnyomott vagy lereszelt gesztenyemasszát.
- A megpucolt és kockára vágott almát pároljuk meg kevés vajon, ízesítsük cukorral és fahéjjal. Nem kell szétfőzni, de ne ropogjon. Melegen simítsuk a gesztenye tetejére, és hűtsük le.
- Közben verjük fel a habot.
- Ha kihűlt a puding, készítsük el a zselatint. Forraljunk fel kb. 0,5 dl vizet, majd tegyük bele a zselatin, a tűzről levéve kevergessük, amíg el nem olvad. Langyosan belekeverjük a pudingba. Utána óvatosan adjuk hozzá a hab nagy részét, csak a díszítéshez hagyjunk tetszés szerinti mennyiséget.
- A pudingot öntsük az almára, és oszlassuk el rajta.
- A maradék habbal díszítsük. Én most egy kis piros ételszínezékkel színeztem.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6425
- Feltöltés dátuma: 2011. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ezt a tortát 2 éve fejlesztgetem saját szám íze szerint. Azért sem írok forrást, mert egyrészt már nem tudom, hogy hol találtam az alapötletet, másrészt már annyira eltértem tőle, hogy talán nem vádolnak majd recepttolvajlással. A jelenlegi változat nagylányom 20. születésnapjára készült, a párom nem kis segítségével. Nem ez a legszebb példánya, de ez a legfrissebb. És ráadásul ez a férjem első, önálló piskótája, úgyhogy muszáj ezzel dicsekednem:) 6 tojásból sütötte, mert elfejtettem szólni hogy csak 3-ból kell, és tele lett vele a 28 cm-s tortaformám. Nem olyan bonyolult ám, mint amilyennek a leírásban elsőre látszik. A legpepecselősebb művelet az alma megpucolása, amit jelen esetben a kisebbik lányom vállalt magára. Ha jól belegondolok, nem csak jelenesetben, egy ideje mindenféle pucolást ő végez:)